Midweekje naar bospark Lunsbergen Borger – Hoe was het?

bospark-lunsbergen

Wij besloten om een paar daagjes er tussenuit te gaan. Aangezien Jan gewoon moest werken moest het dus in de buurt zijn. Het werd bospark Lunsbergen in Borger. Ik vertel je over het park, hoe het was en geef je een overzicht van de kosten en leuke uitjes.

 

bospark-lunsbergen

 

Naar bospark Lunsbergen Borger

 

Maandag

Stress! Ik ben wat inpakken betreft een echte stresskip hoor. Maar we hebben het gered. Om 14.15 zaten we in de auto richting bospark Lunsbergen Borger. En ik had er zo’n zin in! Echt enorm. De afgelopen maanden stonden geheel in het teken van mijn herstel —> klik Ondanks dat ik dus best al een tijdje thuis zat van mijn werk had ik zo de behoefte om er even tussenuit te gaan. Eind augustus gaan we sowieso op vakantie maar ik wilde graag al wat eerder. Aangezien ik al het geld wat ik verdien met deze blog apart zet, en ik dus een mooi spaarcentje had vond ik dit een perfect plan. Gelukkig ging mijn man hier in mee en reserveerden we bij dit vakantiepark. Ik wil jullie er dus ook even op wijzen dat dit artikel niet gesponsord is.

 

Het was gelukkig maar een half uurtje rijden maar het was echt bloody hot! Eenmaal aangekomen stond er toch een rij bij de receptie. Ik snap het wel hoor, hoogseizoen maar dat vond ik zo’n bummer. Gelukkig werden we vriendelijk ontvangen en ging de afhandeling snel. Het huisje was alles wat je er van kon verwachten. Basic maar perfect. Het lag aan een mooi grasveldje met andere huisjes waar heel veel kinderen bleken te verblijven, leuk! Het enige nadeel was dat het huisje de hele dag in de zon stond. En met temperaturen van 30 graden was het dus lekker warm.

 

 

Ik vind dat uitpakken ook altijd zo’n gestress en gedoe, jullie ook? Daarbij tellend dat het zo ongeveer 300 graden was. Maar een half uurtje later stond het badje op en waren we geïnstalleerd. Zo, de vakantie kon beginnen 🙂 Het vakantiegevoel was ook al dubbel en dwars aanwezig op bospark Lunsbergen.

 

 

Ik had de airfryer mee en had voor het avondeten patatjes meegenomen. Toch wel handig dat ding hoor. Ik heb ook afbakbroodjes mee, die kunnen er ook gewoon in.

 

 

Na het eten ging Gijs lekker spelen met de kinderen op het grasveldje. Zo leuk om te zien hoe makkelijk dat gaat bij die kleintjes <3 Toen Gijs op bed lag speelden Jan en ik het spel Carcassonne. Wat een leuk spel is dat zeg! Duurt ook niet zo oneindig lang als monopoly ofzo. Gewoon een half uurtje en niet zo ingewikkeld.

 

 

Hebben jullie dat ook? Dat je de eerste nacht op vakantie altijd zo beroerd slaapt? Ik wel. In slaap komen ging wel maar rond half 5 was ik wakker en kon ik toch niet meer slapen.. Pas rond 6 uur ben ik toch weer in slaap gevallen.

 

 

Dinsdag

Eigenlijk hebben we allemaal deze nacht een beetje beroerd geslapen. Behalve onze peuter. Die werd vrolijk kwekkend wakker. Lekker buiten ontbijten en daar maakten we een beetje de planning van die dag. We zouden eerst even wat boodschapjes doen in het dorp en die middag naar Kabouterland gaan. Toen 3 uur later de man eindelijk klaar was konden we gaan. In de top1toys mocht Gijs van mij een cadeautje uitkiezen. Uiteraard werden dat spulletjes van Woezel en Pip. Hij zocht blokjes uit en ik nam voor hem nog een stempelsetje mee en wat boekjes die in de aanbieding waren. In de supermarkt was het zo ontzettend chaotisch en druk.  Binnen een paar minuten had ik al door dat dit geen goede plek was voor mij. Hoofdpijn begon al op te spelen en ik merkte dat ik duizelig werd. Zo gek want ik heb eigenlijk best al een stabiel goed gevoel. Maar op dit soort momenten weet ik dat ik nog niet de oude ben. Tegen de tijd dat we buiten waren was het al te laat en zag ik witbleek.

 

We wilden eigenlijk gaan lunchen maar dat kon ik echt niet meer opbrengen. Naar het huisje toe dan maar. Ik heb eerst een half uur op bed gelegen. Toen was gelukkig de ergste hoofdpijn voorbij. Maar ik wist gelijk dat ik de rest van de dag rustig aan moest gaan doen. Geen Kabouterland voor ons. Daarin zie ik toch wel dat ik vooruit ben gegaan hoor. Nu maak ik dit soort beslissingen gewoon. Ook al vond ik het best jammer hoor om niet te gaan, had me leuk geleken. ‘Vroeger’ zou ik toch zijn gegaan. Gewoon omdat ik dat zo graag wilde. Nu blijven we gewoon bij bospark Lunsbergen, ook leuk.

 

 

De middag verliep dan ook rustig. Lekker spelen met het nieuwe speelgoed, knutselen en boekjes lezen. Dat is waar vakantie ook wel voor is toch?

 

 

Later die middag zijn we nog een rondje op het park gaan lopen. Even een ijsje kopen en van de kabelbaan. Als kind vond ik dat al geweldig, en nu stiekem nog steeds 😉

 

 

’s Avonds is weer spelletjesavond! Ik maak Jan dik in met Carcasonne en begin aan het boek: ‘Niemandskind‘. Een aanrader!

 

Woensdag

We hebben deze nacht allemaal goed geslapen. Gijs tot 9 (!) uur. Lekker ontbijten, even naar het kleine winkeltje en dan moet Jan alweer werken. Natuurlijk vind ik het jammer maar Gijs en ik zijn zo gewend om met z’n tweetjes te zijn dat het ook wel prima is.

 

 

Na het eten heb ik iets leuks voor Gijs. Ik heb van Crayola het ‘Color Wonder set Bumba’ gekregen (wel spon). Mag ik even een klein applausje voor de bedenker van dit knutselsetje? Deze stiften kleuren namelijk alleen op het kleurboek. Op iets anders geven ze namelijk niet af. Hoe geweldig is dat! Want wees eerlijk mama’s, we hebben allemaal wel eens stiften, potloden of pennenstreken van een bank af moeten halen. Met dit setje niet meer nodig. En zoals je ziet is het een geslaagd cadeautje.

 

 

Later in de middag gaan we zwemmen. Ik moet zeggen, het bad is wel wat verouderd hoor. Maar prima te doen. Het is gezellig en ik krijg Gijs alleen maar mee naar huis als ik hem verleid met een ijsje. Die haaienhanddoek is van de Kleine Giraf blijft toch geweldig!

 

 

Na het zwemmen zijn we best wel een beetje moe en gaan we even op bed liggen. Gijs met de Ipad en ik achter de laptop. Ik ben hier echt wel makkelijker in geworden hoor. Eerder kon ik me niet voorstellen dat ik voor mijn eigen rust even de Ipad erbij zou pakken. Nu doe ik het gewoon. Het is voor iedereen beter dat ik soms even een rustmomentje heb. Die avond eten we lekker makkelijk. Soep met brood. En na het eten is het weer knutseltijd.

 

 

Dat vind ik echt zo handig aan het buitenleven. Je pakt de knutselspullen en ben je er klaar mee dan is het binnen 2 minuten weer opgeruimd. Nu moet ik wel zeggen dat er wat klei in de buitentegels zit.. Oepsie!

 

Donderdag

Na het bekende riedeltje gaan Gijs en ik even naar de kabelbaan. We horen dat de show van Koos Konijn begint en ik besluit er even te kijken. Ik had verwacht dat Gijs het echt verschrikkelijk zou vinden maar niks is minder waar. Ik merk dat die muziek en die drukte wat te veel wordt maar ik krijg Gijs haast niet mee joh! Bij het huisje gaan we even met Supersand. Superleuk spul! Gelukkig zitten we buiten met dat geklaai.

 

 

’s Middags komen de beide oma’s langs en mijn eigen oma. Gijs krijgt alle aandacht en het is gezellig. Maar ik merk dat ik erg moe ben. Ik zou met mijn moeder uit eten bij het restaurantje op bospark Lunsbergen maar ik heb er geen energie meer voor. Gijs en ik gaan de rest van de middag lekker netflixen en stomme klei-filmpjes kijken. Het is even niet anders. Ook het eten wordt easy.. Patatjes uit de air-fryer en een salade on the side.

 

 

’s Avonds halen we nog een ijsje en doe ik Gijs lekker buiten in bad. Heerlijk zo!

 

Vrijdag

Inpakken en wegwezen. Altijd de minste dag vind ik. Ik vind het gewoon jammer om te gaan. Normaal gesproken ben ik best blij om naar huis te gaan maar nu niet. Ik had nog langer willen blijven bij bospark Lunsbergen.

 


 

Kosten 

Hoeveel heeft dit grapje ons gekost? Uiteindelijk heb ik €408,- betaald. Wat ik wel een beetje flauw vond is dat de aanbieding €297,- was maar dat ik toch flink wat bij moet betalen aan allerlei extra verplichte kosten. Zeg dan gelijk hoe duur het wordt, toch?

 

 

Conclusie: Bospark Lunsbergen

We hebben een ontzettende leuke midweek gehad bij bospark Lunsbergen. We zaten op één van de goedkoopste parken van Roompot en dat was ook wel te zien. De huisjes waren wat verouderd net zoals het zwembad. Maar het stoorde me niet. Ik vond het een leuk park in een mooie bosrijke omgeving.

 

Extra tips

Dagjes uit in de omgeving van Borger:

 

Check ook even eerdere blogs die ik heb geschreven:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.