10 kindvriendelijke restaurants in Drenthe

kindvriendelijke-restaurants-Drenthe

Woon je in Drenthe of ga je op vakantie in onze mooie provincie? Kijk dan snel verder want ik heb de leukste kindvriendelijke restaurants in Drenthe op een rijtje gezet. 

kindvriendelijke-restaurants-in-Drenthe

 10 kindvriendelijke restaurants in Drenthe

de Snoepert

De Snoepert in Odoorn is een echt Oudhollandse pannenkoekenboerderij. Binnen ga je terug in de tijd. het restaurant heeft een speelhoek speciaal voor de kinderen ingericht. Maar wil je je kind een plezier doen? Kom dan een keer als het weer goed is. Buiten is er een grote speelplaats voor kinderen met tractors, skelters en een grote zandbak. Bij de tuin hoort een kleine kinderboerderij, waar de kippen en geitjes rondlopen. Ik ben er zelf een aantal jaar geleden geweest en vond vooral het buitengedeelte ontzettend leuk voor de kinderen. En persoonlijk vind ik dit het leukste pannenkoekenrestaurant voor kinderen.

de-snoepert-odoorn
De Snoepert

de Markies van Karabas Tijdelijk gesloten!

Bij dit restaurant in Schoonoord hebben ze echt aan de kinderen gedacht. Ze hebben een grote, leuke speeltuin buiten. Binnen hebben ze een complete zaal voor de kinderen met een kinderbioscoop, speeltoestellen, speelgoed, games en in de weekenden spelen kinderen zelfs onder begeleiding. Zo kunnen jullie als ouders helemaal rustig je wijntje opdrinken.  Klinkt best goed toch? 

Met Stroop ofzo

Dit pannenkoekenrestaurant in Emmen is helemaal kindvriendelijk ingericht. In de menukaart hebben ze aan de kleintjes gedacht door kinderpannenkoeken en kinderpoffertjes er op te zetten. Maar ook hebben ze een complete speelhoek en loungehoek in het restaurant voor de kinderen. Met speelgoed voor jong en oud zoals een keukentje, lego en kleurtjes.  

met-stroop-ofzo-emmen

Wereldrestaurant Puur

Bij het Wereldrestaurant in Emmen is er voor de kinderen een compleet gedeelte speciaal voor kinderen ingericht. Ze hebben een bioscoopzaal en maar liefst 100 vierkante meter speelparadijs. Omdat het een lopend buffet is, zit er altijd wel iets lekkers bij.

Eetpark Beilen

Ook bij het wereldrestaurant Eetpark in Beilen is er een apart gedeelte voor de kinderen. Dit speelgedeelte heeft een groot speeltoestel, grote legoblokken en een glijbaan. De kinderen hoeven zich hier zeker niet te vervelen. Ook het menu is voor een deel volledig afgestemd op de kinderen. Met onder andere patatjes, pannenkoeken en allerlei toetjes.

Thijs en Aafke

Bij dit buffetrestaurant is er ook ruimte voor de kleintjes. Voor de kinderen is er een speciaal samengesteld buffet,  een buitenspeeltuin, een kinderhoek met speelgoed en zelfs een bioscoop!

thijs-en-aafke-kindvriendelijk-restaurant-in-drenthe
Buffetrestaurant Thijs & Aafke

Yankee Doodle

Ook bij Yankee Doodle in Assen kun je je kindje met een gerust hart meenemen. In de kinderhoek kunnen ze lekker spelen. Onder begeleiding van heuze ‘Nanny’s’ worden de kinderen geschminkt en vermaakt. Voor de kinderen zijn er speciale buffetten zoals een ‘pancake buffet’ of ‘kinderbuffet’. Yankee Doodle is een Kindvriendelijk Amerikaans Familierestaurant. Het hele restaurant heeft een Amerikaans tintje.

Yankee Doodle in Assen

 ’t Hoes van Hol-An

Ga je voor sfeer? Kies dan voor deze Oud-Saksische stijl gebouwde pannenkoekboerderij. De boerderij bestaat al sinds 1668. In dit pannenkoekenrestaurant in Aalden is ook genoeg te doen voor de kinderen. Ze kunnen binnen spelen in de speelhoek of lekker naar buiten in de speeltuin.

De Deugniet

Pannenkoekenrestaurant ‘De Deugniet’ is een restaurant compleet ingericht in piratenstijl. Voor kinderen is dit natuurlijk fantastisch! Ook is er een speelboerderij. Hier kun je spelen op een springkussen, ballenbad, glijbaan en klim en klautertoestellen.

Robin Hood Ribhouse

In Drouwen ligt het “Robin Hood Ribhouse”. Het restaurant is helemaal in Middeleeuwse stijl ingericht. Naast het restaurant ligt het attractiepark Drouwenerzand. Leuk om beide plekken te combineren. Ook in het restaurant is aan de kinderen gedacht. Er is een compleet keuzemenu en ze kunnen zich vermaken in de aparte speelhoek. Lekker verkleden als een stoere ridder of relaxed een filmpje kijken.

Robin-hood-ribhouse
Robin Hood Ribhouse

Meer lezen over onze mooie provincie? Ik heb alle tips in Drenthe voor je verzameld.

1 Comment

  1. Ik schreef een review op mijn blog over Yankee Doodle. Echt een aanrader met kinderen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.