De leukste indoorspeeltuinen van Drenthe

Ondanks dat die indoorspeeltuinen vaak worden gezien als ‘krijspaleis’ ben ik fan! Ik heb de leukste indoorspeeltuinen in Drenthe op een rijtje gezet voor je. Genoeg te doen in ons mooie Drenthe!

indoorspeeltuinen-drenthe
Pin mij!

 10 indoorspeeltuinen in Drenthe

Tippedoki in Grolloo

In Grolloo bij Camping de Berenkuil vind je de binnenspeeltuin Tippedoki. Binnenspeeltuin Tippedoki is namelijk een soort jungle van natuurlijke materialen. Overal zag je huisjes, klimtoestellen, glijbanen en een soort heuveltjes waardoor het er erg speels uit zag. En dat allemaal gemaakt van veel natuurlijke materialen zoals hout. De speeltuin is leuk voor kleinere kinderen maar ook zeker uitdagend genoeg voor de oudere kinderen.

Cowyboys en Indianen in Coevorden

In Coevorden ligt de indoor speeltuin Cowboys en Indianen. Voor de kleinsten is er een apart gedeelte met een bouwhoek, ballenbak, veel fietsjes en trapauto’s, een springkussen en klimtoren. Beneden is speciaal voor de grootste kinderen. Touwbruggen, glijbanen, schietkanonnen, springkussens en ballenbaden. Ook is er midgetgolf binnen en buiten, poolbiljart, bowlen, tafeltennis en airhockey.  Oftewel, genoeg te doen en alles is geheel in wildwestern stijl.

cowboys-indianen-coevorden

Urban Jump & Playground

Sinds 2019 zit er in Emmen het trampolinepark Urban Jump & Playground, Ik heb er al over geschreven dus ik zal zeker niet in herhaling vallen. Hoe dan ook is het ontzettend leuk. Veel trampolines en springgelegenheden voor de kinderen. Voor de kleine kinderen is er een apart speelgedeelte of kunnen ze op gezette tijden ook springen.

FunZone Speeltuin Hoogeveen

FunZone wat voorheen Zippa Zebra was heeft alles voor een leuke middag. Bij de indoor speeltuin is zowel voor kleine kinderen als voor oudere kinderen genoeg uitdaging. Uiteraard kun je flink klimmen, bouwen, met ballen gooien maar je kunt er ook voetballen inde pannakooi of doe je eigen raceparcours. Ook voor de kleintjes is er een speciaal peuterplein zodat ze op hun eigen niveau veilig kunnen spelen.

Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden gaat al meer richting een mini-pretpark maar is voor het grootste deel indoor en daarom niet in dit rijtje te missen. Ik ben er 1 keer geweest en vond het naast overprikkelend toch ook wel heel erg leuk. Met veel attracties, speelplekken en Studio 100 figuren. Er zijn ook regelmatig themaweekenden.

review-plopsa-indoor-coevorden

Het land van Bartje

Het land van Bartje is een vakantiepark wat onderdeel is van Landal. Bij dit park zit een mooie indoorspeeltuin die toegankelijk is voor iedereen. Ook is er een grote binnenzandbak. Lekker spelen met water en zand. Overall mee een gaan.

Indoor Speeltuin Skik in Assen

Bij vakantiepark Wittezomer in Assen zit een indoor speeltuin die je na betaling ook als daggast kunt bezoeken. De indoorspeeltuin is speciaal ontworpen voor het park. Voor kinderen tot 12 jaar is er genoeg te doen. Uitgespeeld? Met het entreeticket mag je ook gebruik maken van alle speelgelegenheden buiten.

Ballorig Emmen Assen en Meppel

Ballorig zit zoals net zoals in heel Nederland ook in Drenthe. Met 3 vestigingen hebben ze zo ongeveer de hele provincie wel gedekt. Ballorig Emmen is mijn ‘home town’. Gijs is gek op deze indoor speeltuinen en wij noemen uit het gemak thuis alle indoor speeltuinen maar Ballorig.

Emmen
Deze Balorig vind ik altijd heel fijn. Hij is groot opgezet met een ruim stuk voor de kleintjes. Voor de grote kinderen is er ook van alles te beleven. Een grote ruimte met meerdere glijbanen, trampolines en ballenbakken.

Assen
Bij Ballorig Assen kunnen kinderen lekker klimmen en klauteren, springen op de trampolines en racen op het autocircuit. Voor de allerkleinsten is er een speciaal peutergedeelte.

Meppel
Ballorig Meppel is een beetje hetzelfde opgezet als bovenstaande vestigingen. Met een mooie ruimte voor de kleintjes. Ook aan de grote kinderen is gedacht. Met een grote ruimte met ballenbakken, glijbanen en allerlei speelattributen is vervelen er niet bij.

6 Comments

 1. Sommige zijn veel te duur.
  Mijn favoriet is Zippa Zebra in Hoogeveen.

  1. Die is ook erg leuk inderdaad.

 2. Wij zijn laatst een keer bij ballorig assen geweest maar vonden het tegenvallen. Er was veel stuk, en daar werd nogal nonchalant op gereageerd. Gelukkig zijn er nog genoeg andere leuke speeltuinen! Leuk artikel trouwens! Misschien schrijf ik eens een soortgelijk artikel over de provincie Groningen, dan zal ik je linken.

  1. Aahh dankjewel! Superlief!

 3. Tippedoki in Grollo mag er zeker bij. Het is niet groot, maar wel erg mooi en schoon. Eigenlijk ziet het er uit als een buitenspeeltuin, maar dan binnen 😉
  5 euro voor een kind, incl. ranja. Volwassenen gratis.

  1. Tippedoki? Ik ga gelijk googelen 😉 Bevalt Drenthe een beetje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.