Eén van mijn favoriete uitjes in Drenthe: Kabouterland

Vorig jaar ben ik voor het eerst sinds lange tijd in Kabouterland geweest en dat beviel zo goed dat ik dit jaar ook graag wilde. Vorige week zijn we dus geweest. Benieuwd hoe het was?

 

kabouterland-exloo

Kabouterland it is

Naar Kabouterland dus!  Ik hou er van, ik weet niet wat het is. Ik hou van kneuterigheid. Je stapt in een soort miniland vol met paddenstoelen, kaboutertjes en kleine pieterpeuterige schattige dingetjes. I like it! 

In dit land is alles lief en kneuterig. Zo zijn er schattige wandelpaden door stukjes natuur en langs konijntjes, uilen, aapjes, eekhoorntjes en meer schattige diertjes. Hmm.. Ik merk dat ik constant verkleinwoorden schrijf, ligt vast aan die overload aan cuteness. Er zijn meerdere speeltuintjes, een fietsbaantje en een kasteeltje. Oja, en daar was ik de vorige keer helemaal niet geweest: het konijnenhol. Je kunt allerlei kleine kaboutertjes zien die van alles uitbeelden, echt heel cute!

 

Kabouterlandfacts:

  • Kabouterland is uitgeroepen tot beste uitje in de provincie Drenthe.
  • Bij het park zit een ontzettend schattig winkeltje waar je allerlei dingetjes kunt halen.
  • Kabouterland is niet het hele jaar open, kijk voor informatie hier.
  • Entree is €7,50 per persoon en kinderen tot 2 jaar zijn gratis. 
  • Ze hebben een website, zie www.kabouterland.nl

Het was ontzettend leuk! Tot volgend jaar 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.