De leukste dagjes uit voor het hele gezin in Drenthe

Ik heb al eens de leukste uitjes in Zuidoost Drenthe voor de kleintjes op een rijtje gezet maar nu heb ik de leukste parken op een rijtje gezet die leuk zijn voor het hele gezin. Ik heb echt gekeken of de parken leuk zijn voor jong en voor oud. Heb jij nog een toevoeging? Laat het me gerust weten.

 

Wildlands Adventure Zoo

Goedkoop is Wildlands niet maar als je een hele dag weg wil met het hele gezin is Wildlands zeker een aanrader. Deze dierentuin is leuk voor jong en oud. Lees ook zeker mijn review, daarin vertel ik alles over dit park. Je kunt je er gerust een hele dag vermaken. Even een tip? Via sites als social deal kun je vaak goedkoop kaartjes scoren.


Veenpark

Het Veenpark is ook een ontzettend leuk uitje voor het hele gezin. In dit openluchtmuseum stap je terug in de tijd. Je loopt door een oud dorpje inclusief schoenmaker, bakker, snoepwinkel en meer. Je kunt in het treintje door het hele dorp rijden en een stukje met de boot. Voor de kleintjes zijn er speeltuintjes en genoeg ruimte om lekker te rennen. Een persoonlijke aanrader!


Drouwenerzand

Drouwenerzand is een attractiepark voor eigenlijk alle leeftijden. Bij de entreeprijs zit onbeperkt eten en drinken. Daar hoef je je die dag dus niet druk om te maken. Voor de kleinere kinderen is er een waterplein, een ezelbaan en kun je pony rijden. Voor de grotere durfals onder ons is er een spookhuis, parajump en piratenboot. Oftewel voor het hele gezin is er genoeg vermaak.

drouwenerzand-uitje-gezin-drenthe

Zoo bizar

Zoo Bizar is een mini-zoo. Het is creatief opgezet in een deel van een oude Saksische boerderij in museumdorp Orvelte. Het is de kleinste ‘Zoo’ van Nederland en Zoo Bizar heeft vogelspinnen, slangen, ratten, muizen en dat soort dieren. Je moet er van houden zullen we maar zeggen 😉


De bonte wever

Bij de Bonte wever in Assen is van alles te doen. Vooral het zwemmen is leuk voor het hele gezin. Voor de kleintjes een peuterbad. Maar ook zijn er bubbelbaden, sauna’s en kruidenbaden. Voor de grotere kinderen zijn er glijbanen en een golfslagbad. Klaar met zwemmen? Ga dan lekker eten in het restaurant bij de Bonte wever. 


Museumdorp Orvelte

In Orvelte (Drenthe) waan je je in de geschiedenis. Doordat het een ‘echt’ dorp is wonen en werken er mensen. Het is dus vrij toegankelijk. In Orvelte kun je meerdere winkeltjes, restaurantjes en oude boerderijtjes bezoeken. Regelmatig worden er ook “live” demonstraties gegeven. Denk aan klompen maken of kaas maken. De winkeltjes staan vol met streekproducten en souvenirs. Maar denk ook aan oud-Hollands snoep. Voor de kinderen is er ook genoeg te doen. de ambachttuin met allerlei spellen is een aanrader maar ook net buiten het dorp is “Het houten pad van Theodoor” leuk voor kinderen. 


Drentse Koe

De Drentse Koe is een speelboerderij in Ruinerwold (Drenthe). De kinderen kunnen binnen en buiten zichzelf vermaken. Op het buitenterrein zijn er diverse speeltoestellen, springkussens, skelters, traptrekkers, een kabelbaan, een grote zand/waterbak en een dierenweide met pony’s ezels, konijnen, kippen en geiten. Binnen is er speelmanege, een bouwzolder, een klim- en glijtoren en nog veel meer. Ook is er sinds kort een waterspeelplaats. Honger gekregen? Ga lekker eten in het restaurant of proef het huisgemaakte ijs. Echt een aanrader in Drenthe!


De Huttenheugte

De Huttenheugte is een onderdeel van Centerparcs wat ligt bij Dalen. Het zwembad Aqua Mundo is een echte aanrader voor het hele gezin. Voor de allerkleinsten is er het kinder-doe-bad met daarin glijbaantjes en fonteintjes. Voor de grotere kinderen is golfslagbad en de wildwaterbaan. Persoonlijk vind ik het het mooiste binnenzwembad van Drenthe.


Sprookjeshof

Bij Sprookjeshof in Zuidlaren is van alles te beleven voor groot en klein. Binnen is er een grote speelhal en buiten is een sprookjesbos, een kinderboerderij en allerlei speeltoestellen. Honger? geen probleem! In het restaurantje is allerlei lekkers te krijgen.


Boomkroonpad

In het boomkroonpad bij Drouwen kun je met het hele gezin wandelen door de toppen van de bomen. Zo zijn er meerdere routes met voor de kleintjes een speciale kabouterroute.


 


Griendtsveenparkje

Het Griendtsveenparkje is een ontzettend leuk uitje in Drenthe voor alle leeftijden. Het is een combinatie tussen een kinderboerderij en een speeltuin. Met hertjes, geiten, konijnen, kippen en meer. Leuk en gratis.

Griendtsveenparkje

Psst. Zoek je een leuk dagje uit in de omgeving van Amesfoort? Kijk dan eens op de site van Babybanjo.nl


5 Comments

  1. Hey elke, leuk samengesteld rijtje van uitjes, meeste al bezocht in het prachtige Drenthe.

  2. Ik mis kabouterland 🙁

  3. Bij mooi weer vergeet nije Hemelriekje in gasselte niet. Prachtige omgeving en 2 grote plassen zwemwater voor jong en oud. Aanrader.

  4. zie ook http://www.natuurlijknoorden.nl
    dan gaat er weer een wereld voor je open

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.