Gratis printables

Feestdagen

Sinterklaas aftelkalender 2021

Voor kinderen is de periode van Sinterklaas ontzettend spannend. Om een beetje houvast te geven kan een Sinterklaas aftelkalender helpen. Hoeveel nachtjes slapen nog? Misschien heeft Piet hem de eerste dag wel in de schoen gedaan met de dagen gekleurd wanneer het schoentje gezet mag worden. Zo kun je het ook gebruiken als schoenzetkalender.

sinterklaas-aftelkalender-schoenzetkalender-2021
Download hieronder gratis

Beloningskaarten

Beloningskaart zindelijkheidstraining

Sommige peuters hebben een kleine motivatie nodig om zindelijk te worden. Door het wc’tje te kleuren of er een sticker op de plakken heeft je kindje een duidelijk overzicht van de behaalde resultaten. Misschien bij een volle kaart een cadeautje? Dat is aan jou.

Download hieronder gratis

Stickerkaart 6 vakjes

Of je kind (of man :p) een beetje motivatie nodig heeft om elke dag zijn pyjama in de was te doen, zijn korstjes te eten of zelf zijn veters te strikken. Een stickerkaart is nooit mis.

Download hieronder gratis

Stickerkaart 12 vakjes

Download hieronder gratis

Aftelkalenders

Aftelkalender vakantie

Is jouw kindje steeds aan het vragen wanneer het nu eindelijk eens vakantie is? Met deze aftelkalender breng je een beetje duidelijkheid. Handig toch?

Download hieronder gratis

Aftelkalender verjaardag

Wat is dat toch spannend om bijna jarig te zijn. Speciaal voor die kinderen een aftelkalender voor de verjaardag. Kleur elke dag een cadeautje zodat je precies weet hoe lang het nog duurt.

aftelkalender-verjaardag
Download hieronder gratis

Baby aftelkalender

‘Mama, komt de baby al bijna?’ Een vraag die ik in mijn tweede zwangerschap regelmatig hoorde. Hoe handig is dan een baby aftelkalender voor broertjes en zusjes. Met 40 flesjes in totaal, om elke dag in te kleuren. Eventueel met ruimte om nog wat flesjes bij te tekenen. Want ja, een baby laat zich moeilijk plannen.

Hieronder gratis downloaden

Vaderdag invulblad

Hoe leuk is dit om voor de verjaardag van papa of vaderdag in te vullen. Leuk om te bewaren voor later.

Download hieronder gratis

Thuis organizers

Weekmenu

Zelf vind ik het handig om met het boodschappen doen van te voren een menu uit te denken. Zo kan ik gericht boodschappen doen en gooi ik zo min mogelijk weg. Zelf heb ik hem gelamineerd zodat ik hem keer op keer kan gebruiken.

Download hieronder gratis

Weekplanning

Kan je kind of jijzelf wel wat structuur gebruiken? Per week in te vullen en op te hangen.

Download hieronder gratis

Vakantieplanner – zomervakantie

Voor kinderen voor wie de zomervakantie best wel heel lang is kan een planner een beetje structuur en rust geven. Print hem uit in A4 of A3 en vul hem samen in.

vakantieplanner-zomervakantie-planning-leeg

Cadeau of bedankje

Wie ben ik – invulblad

Leuk voor een afscheidsboekje voor juf of meester. Ook leuk om elk jaar te laten invullen door je kind rond zijn verjaardag. Zo heb je een leuk boekje om te bewaren.

Download hieronder gratis

Invulblad afscheid juf

Gaat juf weg? Maak dit invulblad voor het afscheid van juf.

download hieronder gratis

Invulblad afscheid meester

Ook aan meester hebben we gedacht. Dit invulblad voor het afscheid van meester maakt het feest compleet.

Download hieronder gratis

Invulblad afscheid groep 8

De laatste schoolweek is voor groep 8 vaak een hele gekke week. Er wordt niet meer veel gewerkt maar het is handig om iets achter de hand te hebben voor als er even een momentje niks te doen is.

Download hieronder gratis

Leuk voor thuis

Uitnodiging vlaggetjeslijn

Deze vlaggetjeslijn heb ik zelf voor mijn oudste gemaakt. Ik heb eerst een ontwerp gemaakt en ze uitgeprint op gekleurd papier. Dat ontwerpen hoef jij niet meer te doen want hieronder kun je hem gratis downloaden.

Speurtocht in huis

Met deze speurtocht voor in huis speciaal voor peuters en kleuters kun je alle kanten op. Printen, uitknippen en gaan! De plekken die je niet kunt gebruiken laat je weg. Op de andere plekken verstop je knuffeltjes, auto’s of dieren. Verstop op elke plek een nieuw kaartje zodat de speurtocht spannend blijft.

gratis-speurtocht-in-huis