Alle buitenzwembaden in Drenthe op een rijtje

buitenzwembaden-in-Drenthe

Drenthe heeft hele mooie zwembaden. Van groot tot klein. Ik heb ze opgezocht en alle buitenzwembaden in Drenthe op een rijtje gezet.

buitenzwembaden-in-Drenthe

Buitenzwembaden in Drenthe

Zwembad Emmer Compascuum

Het zwembad in Emmer Compascuum is het zwembad waar ik als kind altijd kwam. Deze moet dus zeker in het rijtje met buitenzwembaden in Drenthe. Dit zwembad heeft meerdere baden, een mooie grote glijbaan en duikplanken. Ook is er voor de kleintjes een peuterbadje. Het badwater wordt door 55 zonnecollectoren verwarmd. Hiermee is het zwembad een van de milieu-vriendelijkste zwembaden in Nederland.

Adres: Kijlweg 9, in Emmer-Compascuum

zwembad-emmer-compas

Geert Vos Bad Erica

In dit zwembad in Erica is genoeg te doen. Het bad heeft meerdere zwembaden en ook een apart gedeelte voor de kleintjes. Het zwembad heeft ook een hele mooie brede glijbaan waar je met de hele familie van af kan. Er worden jaarlijks veel activiteiten gehouden en is het bruisende middelpunt van het dorp.

Adres: Veenschapswijk 5, 7887 TZ Erica

Zwembad de Wiekslag

Dit zwembad in het zuiden van Drenthe is niet het grootste zwembad maar heeft alles om je op een zonnige dag te vermaken. Het bad heeft ook meerdere zwembaden en een mooie grote glijbaan. Het zwembad heeft een apart peuterbadje en een mooie speeltuin.

Adres: 7765 BN Nieuw-Schoonebeek

Bosbad Noord Sleen

Noord Sleen beschikt over een prachtig openluchtzwembad dat verscholen ligt in het bos. Naast de gewone zwembaden is er voor de kleinsten een peuterbad, een speeltuin, een airtrampoline en er is een (beach)volleybalveld. Tussendoor haal je wat drinken, een lekkere tosti of snack, of een heerlijk ijsje bij de kiosk. Het zwembad organiseert regelmatig spelletjesmiddagen en andere activiteiten.

Adres: Het Haantje 86, 7846 TK Noord-Sleen

bosbad noord sleen

Bosbad Vledder

Bosbad Vledder ligt in Frederiksoord. Het bad ligt geheel beschut in een bosrijke omgeving. Bosbad Vledder bestaat uit twee bassins, een peuterbad, een familiebad en vele speelvoorzieningen. Sinds een paar jaar is het zwembad uitgebreid met een speelparadijs met diverse speeltoestellen voor alle leeftijden. Het bad wordt, mede door gebruik te maken van zonnecollectoren verwarmd.

Adres: Vledderweg 21, 8381 AB Vledder

bosbad-vledder

Zwembad de Borghoorns in Annen

In Annen ligt buitenzwembad de Borghoorns. Het is niet het grootste bad uit het lijstje maar zeker erg gezellig. Er zijn 3 verschillende buitenbaden. Voor ieder wat wils.

Adres: Ronkelskamp 40, 9468 EP Annen

buitenzwembaden-in-Drenthe

Zwembad het Zwanemeer in Gieten

Ook zwembad het Zwanemeer heeft 3 verschillende zwembaden Er is een groot strand met zowel schaduw- als zonplekken, een volleybalveld en een beachvoetbalveld. Ook zijn er ligweides en is er een terras. De grotere kinderen vermaken zich de hele middag in het kinderbad met mooie glijbaan en de kleintjes spelen veilig in het peuterbadje.

Adres: Oude Groningerweg 18, 9461 BP Gieten

buitenzwembaden-in-Drenthe

Zwembad de Paasbergen

In Dwingeloo ligt zwembad de Paasbergen. Het zwembad beschikt over duikplanken en een 40-meter lange glijbaan.
Ook voor peuters is het geschikt: een pierenbad met eromheen speciaal voor de kleintjes en de ouders schaduwrijke plekken onder enorme parasols. Naast dat zijn er ook springkussens, een kabelbaan, een pannakooi en beachvolleybalvelden.

Adres: Anserpad 4, 7991 SC Dwingeloo

Zwembad Leewal Exloo

Het openluchtbad De Leewal in Exloo beschikt over een kleuterbad, een wedstrijdbadbad en een recreatief bad met een bruisbank, een wildwaterkreek en twee spectaculaire glijbanen. Verder is er een grote speel- en ligweide met diverse speelattributen. Dit is echt wel een zwembad waar ik nog een keertje heen zou willen gaan.

Adres: Zuideinde 36, 7875 CD Exloo

Zwembad de Wieke Nieuw Weerdinge

Ook zwembad de Wieke in Nieuw-Weerdinge hoort in het rijtje met buitenzwembaden in Drenthe. Ook dit bad in Nieuw Weerdinge heeft alles te bieden op het gebied van lekker zwemmen. Het zwembad heeft een wedstrijdbad, een verwarmd recreatiebad met glijbaan en een peuterbad. Ook heeft het een air trampoline, een beachvolleybalveld, tafeltennistafel en je kan er tevens terecht voor de innerlijke mens als je er bent. Van tosti’s tot de patat.

Adres: Raiffeisenstraat 15, 7831 HW Nieuw-Weerdinge

zwembad-de-wieke-nieuw-weerdinge

Bosbad Zwinderen

Voor de kinderen is er volop ruimte om naast zwemmen ook lekker te kunnen spelen. Dit verwarmde openluchtbad heeft 3 verschillende baden, een grote ligweide, een glijbaan en air-trampoline. Hoe gaaf zijn die air-trampolines. Als volwassenen wil je daar ook gewoon op springen toch?

Adres: Toldijk 20B, 7864 TL Zwinderen

Zwembad de Zwaoi Valthermond

Ook zwembad de Zwaoi in Valthermond is voorzien van meerdere buitenbaden. Ook heeft dit zwembad een hele brede glijbaan, waar je dus met meerdere personen samen af kunt gaan. Gaaf hoor!

Adres: De Meent, Noorderdiep 337, 7876 CR Valthermond

Leemdobben Vries

Ook in dit zwembad is van alles te doen. Het zwembad heeft meerdere baden, een hele grote familieglijbaan en een peuterbad. Naast de zwembaden heeft het ook een grote zonneweide, een waterspeeltafel, kabelbaan, pannakooi en speeltuin. Bijzonder is dat het zwembad geen gasaansluiting heeft. Het maakt gebruik van een waterbron, zonnecollectoren en zonnepanelen en een warmtebron.

Adres: Sportlaan 6, 9481 AJ Vries

leemdobben-drenthe

Zwembad Zweeloo

Naast het zwemmen in het 25 meter bad, kun je lekker spelen in het ondiepe, waarin een loopmat ligt. Voor de allerkleinste is een apart kinderbad, waar je lekker kunt spetteren en spatteren. Ook kun je van een grote glijbaan.  Voor actieve ontspanning staan er op de speel/ligweide een pannakooi en een tafeltennistafel.

Adres: Hoofdstraat 2a, 7851 AA Zweeloo

Openluchtzwembad De Buiner Streng

Het openluchtzwembad in Nieuw Buinen heeft meerdere baden, een speelweide met zonneheuvels, een apart kleuterbad en een leuke speeltuin. Het bad is niet groot maar heeft alles te bieden voor een leuke middag.

Adres: Zuiderdiep 114, 9521 AM Nieuw-Buinen

Openluchtzwembad De Wiekslag in Weiteveen/Nieuw-Schoonebeek

Het openluchtzwembad in Weiteveen is een begrip in de omgeving en heeft alles te bieden wat je van een zwembad mag verwachten. Met een glijbaan en een peuterbadje is er voor groot en klein wat te doen. Het zwembad is steeds in ontwikkeling en heeft sinds kort ook een air trampoline.

Adres: 7765 BP, Nieuw-Schoonebeek

Zwembad de Waterelie in Zuidwolde

Het buitenbad in Zuidwolde is gericht op families met kinderen. Zo heeft het bad een apart peuterbadje en 2 glijbanen waaronder een familieglijbaan. Naast dat heeft het een lig- en speelweide en is er een punt om wat lekkers te kopen.

Adres: Sportlaantje 6,  7921 BT Zuidwolde

Zwembad-de-waterlelie-zuidwolde

Lees ook: De leukste zwemplassen in Drenthe

2 Comments

  1. Leemdobben in vries en Lemferdinge in Eelde-Paterswolde zijn ook leuk!!

  2. Ik mis zwembad Lemferdinge in je overzicht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.