De leukste uitjes en bezienswaardigheden in Emmen

Emmen, de stad die soms een beetje in het verdomhoekje lijkt te staan. Niks is minder waar! Voor jullie de leukste uitjes en bezienswaardigheden in Emmen.

Over Emmen

Emmen is de grootste stad in Drenthe. De omgeving heeft een rijke geschiedenis door de eeuwenoude Hunebedden en de turfafgravingen van zo’n honderd jaar geleden. Emmen is leuk voor een dagje uit of voor een heel weekend.

Emmen- leukste-uitjes-bezienswaardigheden

Uitjes met kinderen in Emmen

Wildlands

Denk je aan Emmen, dan denk je natuurlijk aan Wildlands Adventure Zoo. Het ‘must-do’ uitje in de regio van Emmen. Je kunt je makkelijk een hele dag vermaken met de kinderen. Persoonlijk favoriet is het deel met de loslopende aapjes. Voor de kleintjes zijn er genoeg speeltuinen en voor de grote kinderen is er een achtbaan. Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg dieren te zien.

Raadhuisplein

Bij de ingang van de dierentuin zit het Raadhuisplein. Een groot plein met van alles te doen voor de kinderen. Een speeltuin, een skatepark en een waterspeelplek. Met genoeg horeca eromheen is een lekker drankje of ijsje nooit ver weg.

Rensenpark

De oude dierentuin van Emmen, het Rensenpark is tegenwoordig omgetoverd tot stadspark. In dit park kun je lekker fietsen, wandelen en spelen in de speeltuintjes. De kinderboerderij van vroeger is nog steeds open en er blijkt tegenwoordig een heel leuk theehuisje te zitten.

uitjes-bezienswaardigheden-Emmen

Urban Jump & Playground

Ook met koud en nat weer kun je je met kinderen goed vermaken in Emmen. Een favoriet is Urban Jump & Playground in Emmen. De kinderen kunnen zich helemaal kapot springen terwijl jij lekker een kopje koffie kan drinken. Voor de kleintjes is er een speelgedeelte.

uitjes-bezienswaardigheden-Emmen

Bootje varen op de Veenvaart

Doordat er vroeger veel turf gewonnen in deze regio was het vroeger belangrijk om een vaartverbinding te hebben. In 2013 werd onder de naam ‘Veenvaart’ de vaarverbinding Erica – Ter Apel geopend. Nu is het dus mogelijk om van Zuidoost-Drenthe naar het Friese Merengebied, Overijssel en zelfs Twente te varen. (bron) Een boot of sloep huren kan bijvoorbeeld bij het Veenpark of sloepverhuur Emmen.

Musea en geschiedenis in Emmen

Veenpark

Wil je meer over de geschiedenis van de regio weten dan is een dagje naar het Veenpark een aanrader. Ook ontzettend leuk voor kinderen. In het park ga je terug in de tijd en kun je een echt dorp bezoeken uit de tijd van de turfgravingen. Je kunt er een school bezoeken, een kerk, met de trein mee en lekkere broodjes halen in de snoepwinkel. Hoort zeker in het rijtje van uitjes en bezienswaardigheden in Emmen.

Industrieel Smalspoormuseum

Het Industrieel smalspoormuseum op Erica is een klein museum dat vertelt over de geschiedenis van het smalspoor in de regio. En die geschiedenis had ook weer alles te maken met de turfopgravingen. Voor kinderen is er een speelhoek in het restaurantje en ze mogen met het treintje rondrijden.

uitjes-bezienswaardigheden-Emmen

Hunebed

In Emmen liggen 3 hunebedden die je vrij kunt bezoeken. Aanrader is Hunebed D45. Die ligt in de Emmerdennen een bosgebied in Emmen. Dit is het op twee na grootste hunebed van Nederland. Een leuke plek om te picknicken en leuke foto’s te maken.

Eten en drinken met kinderen in Emmen

Met stroop ofzo

Met kinderen is pannenkoeken eten altijd een succes. Bij ‘Met stroop ofzo in Emmen hebben ze aan de kinderen gedacht. Ook hebben ze een complete speelhoek en loungehoek in het restaurant voor de kinderen. Met speelgoed voor jong en oud zoals een keukentje, Lego en kleurtjes.  

IJsfabriek De Noordpool

IJsfabriek “De Noordpool” in Nieuw-Amsterdam staat al járen bekend als de plek met het lekkerste ijs. Mijn man ging er als kind altijd al heen en mensen komen van ver om de ijsfabriek te bezoeken. Noordpool-ijs is altijd dagvers. In de ijssalon is er direct zicht op de ijsfabriek. Zo kun je dus zien waar je ijs wordt gemaakt.

Lees ook mijn artikel met 10 kindvriendelijke restaurants in Drenthe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.