Gratis uitje in Zuidoost Drenthe: Griendtsveenparkje

Ik wil graag wat leuke gratis uitjes in de spotlight zetten. Gewoon omdat ze dat verdienen. Ik vind het Griendtsveenparkje in Erica/Schoonebeek toch wel erg leuk! We zijn er laatst geweest en ik laat je zien hoe het daar is 😉

 

 

Het Griendtsveenparkje

Kom je uit Zuidoost Drenthe? Dan ken je het Griendtsveenparkje. Als kind kwam ik er regelmatig en nu met Gijs kom ik er ook. Ik heb begrepen dat het parkje volledig op vrijwilligers draait. Ook zullen ze wel subsidie krijgen, dit zorgt er voor dat het parkje helemaal gratis is. Geweldig toch! Een grappig dingetje, er was op mijn blog een keer een hele discussie of het parkje in Erica of Schoonebeek lag. Haha ik moest er wel om lachen.

 

 

Wat is er te doen?

Het parkje is eigenlijk een soort kinderboerderijtje en speeltuintje in 1. Er zijn meerdere dieren die volop de ruimte hebben. Je kunt er voor €0.50  zakjes voer kopen waarmee je de diertjes kunt voeren. Erg leuk! Ze hebben er onder andere hertjes, kipjes, vogels, konijntjes, geitjes en ezels. Ook heb je een soort restaurantje waar je een kopje koffie kunt kopen of een ijsje. Perfect dus voor de zondagmiddag. Neem wel even contant geld mee, er is geen pin.

Geitjesgek!

Gijs en ik zijn gek van kleine babygeitjes. En die hebben ze daar! Ik word gewoon heel blij van die beestjes. Het liefste zou ik eentje mee naar huis nemen maar zo’n beestje wordt vast niet blij van het leven in een rijtjeswoning.

 

Leestip: Gratis uitjes in Zuidoost Drenthe: Rensenpark

 

Speeltuin

Ook de speeltuin is een echte aanrader. Heerlijk van de kabelbaan, op de schommel of in het klimrek. Love it!

Het Griendtsveenparkje is echt één van mijn favoriete gratis uitjes van Zuidoost Drenthe. Ook al is het gratis dan probeer ik er altijd aan te denken om iets te doneren bij de ingang.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.