Het Kabouterpad in Emmen – Emmerdennen

Wat een schande! Mijn hele leven woon ik al in Drenthe en ik wist niet eens dat er vlakbij een Kabouterpad was. Daar moest ik met mijn eigen kleine kaboutertje even naar toe. Op naar het Kabouterpad in Emmen.

Het Kabouterpad in Emmen

Mijn navigatie had ik ingesteld op ‘Laan van de Bork 101′. Na een kwartiertje in de auto kwamen we inderdaad aan bij een bosrand met jawel een bord met het begin van het kabouterbos. Het weer was niet al te best dus we namen we voor de zekerheid maar paraplu’s mee. Achteraf gezien was dat een goed idee want het begon me onderweg toch een potje te regenen. Op het startbord konden we zien dat er 2 routes waren. Een route van 1,1 km en een route van 2,2 km. Je kunt onderweg nog bepalen of je toch de kortere route neemt. Ik besloot dan ook maar om het even af te wachten.

Vriendjes zoeken

De route loopt door een deel van de Emmerdennen en is oprecht een mooi dichtbegroeid bos. De kleine man was vooral bezig met het vinden van de kabouterbordjes. Hij rende al voor mij aan om een ‘vriendje’, zoals hij ze noemde, te zoeken. Daar had hij de grootste lol in. Onderweg was het vooral bordjes zoeken, af en toe een bankje, een kaboutertje een doorkijkje en een heuveltje. Ik kan wel 100 dingen bedenken die het pad uitdagender zouden maken maar voor nu was het goed. Ik denk wel dat het voor kinderen van een jaar of 6, misschien 7 niet meer zo heel uitdagend is. Kijk hier voor meer leuke wandelroutes en belevingspaden in Drenthe voor kinderen.

Het begon keihard te regenen en we besloten de korte route te nemen. De lange route zou langs een zandmeertje gaan. Vond het wel jammer want had het graag wel even gezien. Maar de volgende keer beter. Gijs had nog steeds de grootse lol in het vinden van de kabouters en ik vond het een erg mooi bos. Zeker leuk om een keertje naar toe te gaan!

‘Kijk mama, een kabouter!’

Kabouterpad in Emmen in het kort

Adres: Laan van de Bork 101 of begin bij het Zandmeertje aan de Houtweg.
Afstand: 2,2 kilometer of ga voor de korte route van 1,1 kilometer.
Leeftijd: Als je het mij vraagt tot een jaar of 7.
Kinderwagenproof? Persoonlijk zou ik het niet doen maar onmogelijk is het niet. Het is geen blubberig pad maar het blijft zand met heuveltjes. Vlakbij is een familiepad, dat wel geheel verhard is.
Geen toilet of horeca aanwezig (maar picknickmogelijkheden genoeg)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.