Het Kabouterpad in Emmen – Emmerdennen

kabouterpad-in-emmen-emmerdennen

Voor een paar jaar terug kwam ik erachter dat er een kabouterpad in Emmen is. Sindsdien zijn we er al een paar keer geweest en hebben ze het pad helemaal opgeknapt. Dus op naar het Kabouterpad in Emmen-Emmerdennen.

kabouterpad-in-emmen-emmerdennen

Het Kabouterpad in Emmen

Wanneer je de navigatie in stelt op ‘Laan van de Bork 101’ kom je vanzelf bij een parkeerplek bij het begin van het kabouterpad. Op het startbord konden we zien dat er 2 routes waren. Een route van 1,1 km en een route van 2,2 km. Je kunt onderweg nog bepalen of je toch de kortere route neemt. Handig wanneer je kleine kinderen bij je hebt die misschien wel of niet het vol kunnen houden. Tijd om op pad te gaan! En de eerste kabouter is dichtbij.

Kabouters zoeken

Er zijn genoeg kabouters te vinden. En niet alleen kabouters, ook kabouterhuisjes, wasrekjes voor de kabouters, diertjes en vergeet het prachtige bos niet. De route loopt door een deel van de Emmerdennen en is oprecht een mooi dichtbegroeid bos. Ik denk dat dit pad leuk is voor gezinnen met kinderen tot ongeveer een jaar of 7 of 8. Al zullen er genoeg kinderen zijn die ook op latere leeftijd kunnen genieten van de kabouters en de natuur. Benieuwd naar meer leuke routes? Ik heb ze allemaal op een rijtje staan in wandelroutes en belevingspaden in Drenthe voor kinderen.

Per ongeluk namen we de lange route. We hadden het niet helemaal in de gaten maar het was juist wel erg mooi. Neem je de lange route dan kom je namelijk langs het zandmeertje. De perfecte plek voor een picknick of rustmomentje.

Het zandmeertje

Kabouterpad in Emmen in het kort

Adres: Laan van de Bork 101 of begin bij het Zandmeertje aan de Houtweg.
Afstand: 2,2 kilometer of ga voor de korte route van 1,1 kilometer.
Leeftijd: Als je het mij vraagt tot een jaar of 7.
Kinderwagenproof? Persoonlijk zou ik het niet doen maar onmogelijk is het niet. Het is geen blubberig pad maar het blijft zand met heuveltjes. Vlakbij is een familiepad, dat wel geheel verhard is.
Geen toilet of horeca aanwezig (maar picknickmogelijkheden genoeg)
Volg de Facebookpagina van het kabouterpad voor alle recente informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.