Stadsboerderij ’t Nije Hoff in Emmen

Vanaf een afstand is stadsboerderij ’t Nije Hoff al een prachtige verschijning. Het moderne gebouw met levend groen dak trok mij nieuwsgierigheid al erg lang. Nu kun je er komen kijken en spelen. Dat is wat we dan ook gingen doen.

stadsboerderij-t-nije-hoff-emmen

Stadsboerderij ’t Nije Hoff

Van meerdere kanten kreeg ik al de vraag of ik al geweest was. Ik wist voorkort niet eens dat je er naar toe kon gaan. Toen ik een week eerder een artikel schreef over de leukste terrasjes met speeltuin in Emmen en Stadboerderij ’t Nije Hoff niet had genoemd werd ik bijna met hooivorken achterna gezeten. Dus, de boodschap was duidelijk. Wij moesten ook naar de boerderij.

Het buitenterrein

Stadsboerderij ’t Nije Hoff ligt aan de rand van de stad, liggend aan de wijk de Delftlanden. Het gebouw is niet te missen. Het groene levende dak heeft mij al een aantal keer nieuwsgierig gemaakt. Hoe zouden ze dat toch gemaakt hebben? Eenmaal aangekomen was ik het dak helemaal vergeten want op het buitenterrein stonden een aantal skelters op ons te wachten.

Buiten is een groot terras aangelegd waar met mooi weer veel mensen kunnen zitten. Naast het terras is een zandbak met speelgoed. Maar mijn jongens waren toch het meest geïnteresseerd in de traptractors, skelters en andere voertuigen. Naast een plein om op te rijden is er een slingerparcours waar de stoere jongens en meiden op hun skelter door de bocht kunnen scheuren.

stadsboerderij-t-nije-hoff-emmen

De stal

Via de zijkant van het gebouw kun je de stal in. In de stal zijn allerlei dieren en hun kleintjes te bewonderen zoals schapen, ezels en koeien. Je kunt dichtbij komen en ze zelfs aaien. In de stal zag ik kleine bezems die kinderen mochten pakken om te gaan vegen. Alles was goed zichtbaar en ik kon zien dat het zo was ingericht dat mensen echt kunnen leren van het boerderijleven. Via de buitenkant kun je zo de stal inkijken en de lammetjes aaien. De beestjes zijn niet bang en laten zich graag aaien.

De Horeca

Naast het buitenterras heb je ook zitplekken binnen. Het restaurantje oogt luxe en ruim. Er is een grote glazen wand waardoor je zo de stal in kunt kijken. Naast dat is er een speelhoek geheel in boerderijthema. Wij hebben hier een lekker kopje thee en een gebakje besteld. De lunchkaart zag er goed uit met gangbare, authentieke gerechten. Hier komen we zeker een keer lunchen.

Over de Stadboerderij

Het bedrijf moet een open deur zijn voor bewoners uit de omgeving. Mensen moeten kunnen zien waar hun voedsel vandaan komt. Scholen en instellingen kunnen komen kijken en ook is er een vergaderruimte aanwezig. Vanaf augustus gaan ze beginnen met het melken van de koeien voor onder andere het maken van kaas en zo rond december gaat de boerderijwinkel open om producten van eigen bodem te verkopen.

Conclusie

Zowel wij als onze kinderen vonden het ontzettend leuk. Ondanks dat ik zelf van de boerderij kom heeft dit een totaal andere aanpak en is het heel interessant. Dit bedrijf moet een enorme investering zijn geweest. Alles ziet er gelikt uit! Ik ben erg benieuwd hoe de boerderij zich ontwikkeld. Hoe gaaf zou het zijn als ze uit kunnen breiden met meer dieren en speelmogelijkheden.

Meer tips in Emmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.