Raadhuisplein in Emmen – Gratis uitje voor kinderen

raadhuisplein-emmen

Ken je het Raadhuisplein in Emmen? Leuk om even te zitten na een dagje shoppen. Er is namelijk van alles te doen.

raadhuisplein-emmen

Het Raadhuisplein in Emmen

Toen ze een jaar of wat geleden begonnen met het bouwen van het Raadhuisplein in Emmen was ik echt een beetje sceptisch. Wat dat betreft ben ik een beetje conservatief. Ik hou er gewoon niet van dat dingen veranderen die gewoon werken. Maar ik heb mij echt vergist. Het is een prachtig plein geworden. Het plein ligt aan de ingang van Wildlands, het Atlas Theater en het winkelcentrum. Eromheen liggen meerdere horecazaken waar je kunt zitten om te eten of te drinken.

Raadhuisplein-in-Emmen

Het plein leeft

Op het plein is veel leven. Er gebeurt veel. Er fietsen mensen over het plein, er staat een rij mensen te wachten voor Wildlands, mensen eten, kinderen spelen maar toch oogt het niet persé druk. Komt vast omdat het gewoon een groot plein is. Een beetje in het midden van het plein ligt een woest aantrekkelijke waterspeelplaats. Nouja, ik durf niet te zeggen of het is bedoeld als speelplaats maar ik weet wel dat het daarvoor wel gebruikt wordt. En dat oogt echt ontzettend leuk! Kinderen die drijfnat door de plassen rennen, kinderen die bij de fonteintjes spelen en dan heb je nog mijn kereltje. Die fietst lekker om al het watergeweld heen.

Spelen en Skaten

Naast het vele water is er een speeltuin met glijbaan en een skatepark. Vooral de speeltuin was bij mijn zoon erg in trek. De mooie glijbaan was woest aantrekkelijk. Het leek mij zo leuk voor hem om met zijn fietsje op de skatebaan te gaan. Maar daar wilde hij iets van weten. Ook prima natuurlijk. Wel hebben we even staan kijken. Is toch wel heel stoer hoe die grote jongens en meisjes op hun steps en skates rondvliegen.

Extra info

Het Raadhuisplein in Emmen is vrij toegankelijk. Parkeren kan onder het plein en kost wel (genoeg) geld.
Meer info via Wikipedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.