Gratis uitje in Drenthe: Rensenpark

Toen het Noorder Dierenpark in Emmen is gesloten, is het al snel veranderd in een mensenpark genaamd het Rensenpark. Ik vertel je alles over dit stadspark.

rensenpark-Emmen

Het Rensenpark

Heel langzaam verandert de oude dierentuin in een stadspark. Elke keer als ik er komt zijn ze wel weer met iets nieuws bezig. Er verdwijnen oude elementen zoals de grote speeltuin en de vlindertuin maar er komen ook allerlei nieuwe elementen bij. Zo is het park gevuld met van alles en nog wat. Er is een theater, zijn er kunstateliers, een theaterschool, een escaperoom, en een filmhuis. Naast dat kun je gewoon lekker door het park lopen. De oude wandelpaden zijn nog in tact en de mooie omgeving en natuur zijn te bewonderen. Voordeel van die wandelpaden is dat ze verhard zijn en goed begaanbaar zijn met kinderwagens en rolstoel.

Er op uit

Met Gijs en Luuk besloot ik op een mooie middag naar het park te gaan. Gijs op de loopfiets en Luuk in de kinderwagen. We liepen een stukje door het park en meteen kreeg ik flashbacks van vroeger. Ik weet nog precies hoe het was. Gek om er nu weer te lopen. Op de plek waar vroeger de gaafste speeltuin was, was nu een kleinere speeltuin. Gijs rende er meteen op af.

rensenpark-Emmen

Even later liepen we verder en kwamen we bij de kinderboerderij. In verband met het virus konden we niet naar binnen. Wel konden we genieten van de leuke diertjes die buiten liepen. De boerderij is onderdeel van Akka’s Ganzenparadijs. Een plek waar dieren worden opgevangen en oud mogen worden. Door een open deur konden we wel naar binnen kijken. We zagen wel 20 cavia’s. Erg leuk om te zien!

rensenpark-Emmen

We liepen verder en na wat ‘sightseeing’ kocht ik een ijsje voor Gijs en wilde ik zelf wel even een kopje thee bij het theehuisje drinken. Luuk sliep inmiddels en ik bestelde zwarte thee en huisgemaakte appeltaart. Je krijgt het voorgeschoteld op echt Engels servies en ze maken alles zelf. Het was echt heul lekker. Aanrader dus!

Daarna was het tijd voor onze laatste tussenstop. We vonden onderweg nog 2 happy stones en die moesten natuurlijk mee in de kinderwagen. Deze laatste speeltuin is toch wel het hoogtepunt. Een mooie hoge klimtoren met glijbaan.

rensenpark-Emmen

Aanrader?

Ja, erg leuk voor een middag. Verwacht niet hetzelfde vermaak als de oude dierentuin was want dan gaat het tegenvallen. Zie het echt als een stadspark waar je lekker kunt wandelen, spelen en wat kunt drinken.

Praktische info

Adres: Hoofdstraat 18, 7811 EP Emmen, je kunt ook via een zij-ingang aan de Sterrenkamp 7
Parkeren: Zie plattegrond
Kinderwagen-/rolstoelproof? Ja
Horeca: Theehuis Twessers en de restaurant de Drommedaar
Toiletten: Op 2 plekken zijn openbare toiletten. Er is ook een invalidentoilet aanwezig


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.