Categorieën
Drenthe

Gratis uitje in Drenthe: Rensenpark

Toen het Noorder Dierenpark in Emmen is gesloten is het al snel veranderd in een mensenpark. Het Rensenpark. Ik was er een tijdje geleden en vertel je vandaag uitgebreid hoe het daar was.

 

Big Changes

Oeh, er is wel het één en ander veranderd hoor in het Rensenpark. Uiteraard zijn de dieren weg, zijn de winkeltjes veranderd in kunstboetiekjes en kun je nu lopen in de dierenverblijven. Wel even wennen dus als je er voor het eerst komt. Maar de sfeer heeft het wel behouden vind ik.

Speeltuinen

De speeltuinen zijn gelukkig nog hetzelfde. Dat betekent dat je dus gratis al die leuke speeltuinen kunt bezoeken. Het blijft gewoon leuk voor groot en klein.

 

Het park

Het park is nu dus een soort stadspark geworden. Het is vrij toegankelijk met mogelijkheden om lekker te wandelen, fietsen en hardlopen. Ik begrijp best dat dit park bij je hardlooprondje hoort. Heerlijk even in de natuur zijn maar toch in de stad.

 

 

de kinderboerderij

Aah, had ik al eens gezegd dat ik van kinderboerderijtjes houd? En Gijs al helemaal? De kinderboerderij in het Rensenpark is vrij toegankelijk en heeft allerlei diertjes zoals: schaapjes, geitjes, ezels, paarden, varkentjes, konijntjes en meer. Echt ontzettend leuk om even met je kleintje door heen te lopen.

 

Leestip: 10 leuke indoorspeeltuinen in Drenthe 

 

Ik mis iets

Zo is de horeca in het park ver te zoeken. Volgens mij was er wel ergens koffie te krijgen maar ik vraag me af of die kiosk bij de grote speeltuin niet gewoon open kan. Daar zaten toch zeker wel een stuk of 10 volwassenen die wel graag een bakkie koffie zouden lusten. Ik vraag me gewoon zelf af of dat niet uit zou kunnen. Zou wel te duur zijn.

Extra info

In het park worden regelmatig festiviteiten gehouden. Het park is iedere dag geopend van 09:00 uur / 17:00 uur. Het is een leuk park om eens een keertje naar toe te gaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.