Review Wildlands Emmen

Als mamablogger uit Drenthe had ik nog helemaal geen fatsoenlijke review van Wildlands Emmen op mijn site staan. Daar komt nu verandering in.

Voor wie mij al héél lang volgt weet dat ik wel vaker over Wildlands Emmen heb geschreven. Door de verhuizing van mijn website zijn die artikelen verloren gegaan. Ook heb ik 1 keer een redelijk kritisch artikel geschreven over Wildlands. Daar heb ik zoveel reacties op gekregen, zowel mensen die het met mij eens waren als mensen die mij wel wat aan wilden doen. Als beginnende blogger wist ik niet wat mij overkwam en heb ik dat artikel toen verwijderd. Nu dus in de herkansing .

Review Wildlands Emmen

Naar de dierentuin

“Zullen we vanmiddag naar de dierentuin gaan?” Wild sprong Gijs op en neer, “Jaaaa”, riep hij uit. Oké duidelijk, die had er wel zin in. De vorige keer dat we naar Wildlands waren geweest was inmiddels een jaar geleden. Toen had Gijs het niet zo heel geweldig gevonden. Hij was denk ik nog net te klein. Ik kon door mijn burn-out nergens van genieten en waren we dus een uur later alweer thuis. Maar nu was het de laatste vrijdag van de meivakantie, niet zulk heel mooi weer maar wel droog. De rest van Nederland ging alweer naar school maar wij hadden nog vakantie. Ik hoopte dat het niet zo druk zou zijn. Ik kan nog steeds niet goed tegen lawaai en drukte. Als ik een dagje uit ga plan ik de dagen daaromheen express leeg om bij te komen. Maar goed, ik had er zin in.

Jungola

Het viel me gelijk op bij binnenkomst, het is heerlijk rustig. Misschien niet zo goed voor de financiën van Wildlands, maar wel voor mij. Met Gijs in de buggy begonnen we bij de vlindertuin. Je moet weten dat ik echt maar dan ook echt een hekel heb aan vliegende dingen. Ik weet niet wat het is maar ik word er helemaal gek van. Vlinders, wespen, vogels, alles! Ik weet niet wat het is maar ik ben altijd bang dat die beesten in mijn haar vast blijven zitten. Toch wilde ik vandaag gewoon door de vlindertuin. Ik had gewoon besloten dat ik me niet gek liet maken door een stelletje vlindertjes. Gijs vond het helemaal geweldig die vlinders. Er ging eentje op zijn jas zitten en meneer lag in een deuk van het lachen. We zagen schildpadjes en vissen. Helaas besloeg de lens van mijn camera en kon ik geen fatsoenlijke foto maken. De vlindertuin had ik overleefd, nu moest ik de vogels toch ook kunnen verslaan. En ik vond het zelfs leuk!

Het gedeelte er na was ook binnen. Er waren allerlei aapjes te zien die gewoon los liepen. Heel leuk om te zien. Ik wilde met Gijs graag in het bootje. Vanuit het bootje vaar je langs de olifanten. Ik vond het wel leuk, Gijs iets minder. Er was zelfs een heel lief klein olifantje <3

We liepen verder naar buiten naar de loslopende aapjes. Ik vind deze aapjes zo ontzettend cute! Gijs wilde graag een aapje mee naar huis en ik kon ondertussen mooi een paar foto’s maken. Leuk zijn ze geworden hè!

Serenga

Ook de leeuwen een stuk verderop waren erg indrukwekkend. Achter ons liepen mensen met een blinde geleidehond waar die leeuwen ontzettend op reageerden. Ze stonden allemaal in de aanval. Een perfect moment voor mij om de camera er bij te pakken.

Je kunt met een soort safaribus een soort tocht maken over de savanne. Doordat het zo rustig was konden we gelijk doorlopen en hoefden we op niemand te wachten. Gijs vond het echt helemaal te gek. We hadden geluk want de zebra’s en giraffen kwamen echt ontzettend dichtbij.

In de bavianenarena hebben we wel 15 minuten staan kijken. Gijs corrigeerde de aapjes die aan het vechten waren (è è aapjes, niet vechten, dat mag niet) en ik stond mooi met mijn camera foto’s te maken.

Ook waren de prairiehondjes een grote hit! Gijs kon ze gewoon aaien, zo dicht bij kwamen ze. Nu bleek achteraf dat die beestjes kunnen bijten. Oeps, wist ik helemaal niet! Gijs wilde graag zo’n diertje mee naar huis nemen. Hij was dan ook vrij teleurgesteld dat dat niet kon haha!

Ook moesten de geitjes even geaaid worden.

Nortica

Persoonlijk mijn minst favoriete stuk van Wildlands Emmen. In dit deel zijn veel waterdieren te zien en is in mijn beleving het minst te beleven. Wel werden op het moment dat wij langs liepen de zeehonden en zeeleeuwen gevoerd, dat was heel grappig!

Doordat het zo heerlijk rustig was konden we wel een kwartier bij de ijsbeer staan kijken.

Inmiddels was het al half 5. We gingen echt veel later weg dan mijn bedoeling was. Gijs had het zo leuk gehad en ik kon me helemaal uitleven met mijn camera. Dat in combinatie met de rustige dag in het park maakte het dat we gewoon 4 uur zijn gebleven. Als we hadden gewild zouden we nog wel langer kunnen blijven.

Conclusie

Wij hebben een ontzettend leuke dag gehad in Wildlands Emmen. Dat het droog en rustig was hielp daar absoluut aan mee. Ik zie dat Wildlands probeert naar de kritiek te luisteren. Ze hebben bij alle dieren informatiebordjes geplaatst, en ze hebben de entreeprijzen verlaagd. Dit waren dan ook 2 dingen die ik de vorige keren in mijn kritische blog beschreef. Ik mag graag denken dat ik deze verandering heb veroorzaakt 😛 Het park is schoon, is groot, rolstoel en buggyvriendelijk en is mooi opgezet. Het enige waar ik mij totaal niet in kan vinden in het ‘pretparkidee’. Ik vind de achtbaan dan ook totaal niet passen in het plaatje. Ik ben er van overtuigd dat je je als bedrijf of merk je moet richten op 1 ding. Of een mooie dierentuin, of een mooi pretpark.

Uitgegeven:

Entree via social deal: € 15 pp dus € 30,-
Lekkers en drinken: € 8.75
Souvenir: € 2.50
Parkeren €6.75
Totaal: € 48,-

Benieuwd naar één van mijn lievelingsuitjes? Bekijk dan zeker even mijn review over Tierpark Nordhorn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.