tips voor een eerste kinderfeestje

Het is zover. De kleine grote man wordt dit jaar 5 jaar. Het jaar waarop hij van ons zijn eerste kinderfeestje mag houden. Maar hoe doe je dat? Ik zette al jullie tips op een rij.

Less is more bij een eerste kinderfeestje

Je wilt het beste, grootste en mooiste eerste kinderfeestje voor je kind. Maar vaak is het ‘less is more’ bij die kleintjes. Dus is het echt niet nodig om de hele klas uit te nodigen maar is een stuk of 5 kinderen is voor een eerste kinderfeestje meer dan genoeg. Ook hoef je echt niet een dagvullend programma te bedenken. een feestje van 2 of hooguit 3 uur is meer dan genoeg. En is het nodig om weg te gaan? Voor veel kleintjes is een feestje al heel spannend. Gewoon lekker spelen bij iemand thuis is al leuk en heel spannend.

Leestip: Ik maakte vorig jaar deze Paw Patrol taart

Thema party

Gijs is helemaal fan van Spongebob en Cars. Ik ga nog even overleggen met Gijs maar ik denk dat één van die twee het thema gaat worden. Als je eenmaal een thema hebt dan worden activiteiten bedenken al een stuk makkelijker. Je kunt natuurlijk iets knutselen in het thema. Bij de Action zag ik schilderbare auto’s, ik denk dat ik dat wel iets voor Gijs zijn feestje vind. Maar verven is altijd leuk, of kleien, t-shirts versieren en

eerste-kinderfeestje-verkleden
Gijs in zijn nieuwe outfit van www.feestkleding.nl. Leuk voor een verkleedfeestje.

Het eerste kinderfeestje

Toen ik Gijs vertelde over het kinderfeestje had hij daar helemaal geen zin in. Toen ik hem vroeg of we een keer een paar vriendjes uit zouden nodigen die hier zouden gaan spelen vond hij dat een geweldig idee. En dat gaan we denk ik dan maar gewoon doen. We houden het klein, een stuk of 5 kindjes. In de ene hoek leg ik alle auto’s, in de andere hoek alle duplo, buiten zet ik de waterbaan klaar. We eten tussendoor lekkers, misschien versieren we wel een cake of eten we pannenkoeken en we gaan wat leuks knutselen. Ik denk dat we dan al een geweldige middag hebben.

Jullie tips voor een eerste feestje:

Verkleden

Laat kinderen verkleed komen. De meeste kinderen vinden verkleden geweldig. En als je net zoals wij een themafeestje gaat houden dan kan je natuurlijk helemaal los gaan met verkleedkleren. Gijs kon ik al helemaal blij maken met een Cars race outfit. Je kunt ook de verkleedkist neerzetten en kinderen hun gang laten gaan. En met veel leuke feest accessoires kom je ook al een heel eind. Ik weet zeker dat kinderen het geweldig gaan vinden. Vraag vrienden, buren of familie of je tijdelijk de verkleedkleding mag lenen zodat er veel keus is.

Maak geen strakke planning

Ik kreeg van heel veel moeders te tip om geen hele strakke planning te maken. Gewoon lekker spelen is vaak al leuk genoeg.

De deur uit

Soms is een feestje buiten de deur de beste keus. Je hebt geen gedoe en rommel en soms is het gewoon een must qua ruimtegebrek. Een indoorspeeltuin doet het altijd goed. Sommige bedrijven en organisaties bieden ook een soort van programma voor kinderfeestjes. Soms mogen kinderen bij de brandweer komen kijken, of broodjes maken bij de bakker, kun je dieren verzorgen op de kinderboerderij of kun je bij de boer helpen. Er zijn wel kinderen die een kinderfeestje al heel spannend vinden. Er op uit gaan kan dan misschien iets te veel zijn. Maar dat is natuurlijk voor elk kind verschillend 🙂

Leuke activiteiten

Ik heb van jullie heel veel leuke tips voor spelletjes gekregen:
– Blik gooien
– Plakje cake versieren
– Stoelendans
– Schminken
– Cadeautje grabbelen
– Speurtocht (je)
– Schat zoeken in de tuin
– Knutselen
– Ezeltje prik
– Koek happen
– Sjoelen
– Springkussen
– Patatjes, poffertjes of pannenkoeken eten

samenwerking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.