De leukste gratis speeltuinen in Drenthe op een rij

Genoeg te beleven voor de kinderen in onze provincie. Op een rijtje de leukste gratis speeltuinen in Drenthe.

gratis-speeltuinen-in-Drenthe

Lorken speelbos

Ik begin gelijk met mijn favoriet. Het Lorken speelbos met daarbij de speeltuin is wat mij betreft wel één van de mooiste gratis speeltuinen in Drenthe. Toen Gijs en ik bij het Boomkroonpad waren, waren we ook helemaal onder de indruk. Naast de natuurlijke speeltuin voor zowel grote als kleine kinderen is er nog véél meer te doen. Loop één van de routes speciaal voor kinderen, ga spelen in het speelbos of ga helemaal boven in het Boomkroonpad.

Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur
Adres: Steenhopenweg 4, 9533 PN Drouwen
Voorzieningen: Bij de speeltuin zit een restaurantje. In het bezoekerscentrum zit een toilet.

Rensenpark

Het Rensenpark in Emmen is natuurlijk bekend omdat het eigenlijk de oude dierentuin van Emmen is. En wie heeft daar nou geen herinneringen aan. Inmiddels is het omgetoverd tot stadspark Er zijn in het park meerdere speeltuinen, een restaurantje, theehuis en kinderboerderij. Je kunt verschillende routes lopen en het uitje qua afstand betreft zelf bepalen. Inmiddels heeft de cultuursector het park voor een deel overgenomen. Leuk om langs de exposities te lopen en van de natuur te genieten.

Openingstijden: Van 1 mei tot 1 oktober dagelijks van 09.00 tot 20.00 uur. Van 1 oktober tot 1 mei dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur
Adres: Hoofdstraat 18, 7811 EP Emmen
Voorzieningen: Op het park zijn meerdere toiletten en horecagelegenheden

Raadhuisplein

Bij de ingang van de dierentuin zit het Raadhuisplein. Een groot plein met van alles te doen voor de kinderen. Een speeltuin, een skatepark en een waterspeelplek. Met genoeg horeca eromheen is een lekker drankje of ijsje nooit ver weg.

Openingstijden: vrij toegankelijk
Adres: Raadhuisplein, 7811 AT Emmen
Voorzieningen: Genoeg horeca aanwezig. Naast het Atlastheater zitten openbare toiletten.

raadhuisplein-emmen

Griendtsveenparkje

Het Griendtsveenparkje heeft 2 speeltuinen en een kabelbaan. Daarnaast is het gewoon een kinderboerderij. Oftewel, genoeg om je een hele middag te vermaken. Het Griendtsveenparkje is voor mij één van de leukste gratis uitjes. We komen er zelf wel een paar keer per maand.

Openingstijden: dagelijks van 09.30 tot 17.00 uur.
Adres: Berkenlaan 14 a, 7887 ZZ Erica
Voorzieningen: Er is een restaurantje en er zijn toiletten aanwezig

Griendtsveenparkje

‘Pirates of Erm’ bij Ermerstrand

Oké, op warme dagen vragen ze entree maar de rest van het jaar kun je gratis naar de speeltuin bij het Ermerstrand. De speeltuin heet ‘Pirates of Erm’ en staat dus helemaal in het teken van piraten. Het geheel lijkt op een groot piratenschip met speeltoestellen voor elke leeftijd. Er zijn van die grote nestschommels en er is een kabelbaan. Naast dat ligt de speeltuin aan een strand. Dus ben je uitgekeken, dan kun je altijd nog lekker op het strand gaan spelen.

Openingstijden: vrij toegankelijk
Adres: Steenbakkersweg 3, 7843 RM Erm
Voorzieningen: Naast de speeltuin zit een snackbar

gratis-speeltuinen-in-Drenthe

Speeltuin ‘de Bulties’ in Kerkenveld

Vlakbij Hoogeveen ligt het plaatsje Kerkenveld. Niet alleen is er een belevingsbos maar ook een erg leuke speeltuin. De speeltuin wordt volledig gerund door vrijwilligers. In de speeltuin vind je speelattributen voor kinderen van 0 tot 12 jaar. In de speeltuin vind je onder andere een klimtoren met glijbaan, nestschommels, wipwappen en speelhuisjes. Het is niet mega-groot maar daarom wel fijn en overzichtelijk.

Openingstijden: vrij toegankelijk
Adres: Jan Haarstraat 22, 7926 TC Kerkenveld
Voorzieningen: Geen

speeltuin-de-bulties

Natuurbad Zandpol

In het kleine plaatsje de Zandpol, in de buurt van Emmen is een klein maar prachtig natuurbad. Bij het natuurbad zelf zit een speeltuin dat gratis toegankelijk is. Het is geen hele grote speeltuin. Maar in combinatie met het strand en water zeker een garantie voor een leuke middag! Bij de kiosk kun je wat drinken of eten.

Openingstijden: vrij toegankelijk
Adres: Dhr. E. Vorsteveld Van Goghstraat 21, 7844 NR Veenoord
Voorzieningen: Kiosk is vanaf april tot september dagelijks geopend. Toiletten ook aanwezig.

natuurbad-zandpol-speeltuin

Roekpad belevingsbos

In Echten ligt het belevingsbos ‘Roekpad‘. Het is dus niet echt een speeltuin maar in het bos valt wel veel te spelen. Het pad is ongeveer 1 kilometer lang. Onderweg staan alle zintuigen centraal. Je kun er dingen voelen, ruiken, zien, proeven en horen. En er is ontzettend veel te spelen.

Openingstijden: vrij toegankelijk
Adres: Zuidwolderweg 2a 7932 PP Echten
Voorzieningen: Geen

Speeltuin Kindervreugd Veeningen

Speeltuin Kindervreugd in Veeningen is een heerlijke ‘ouderwetse’ speeltuin, met schommels, klimrekken, klim- en klautermateriaal. De speeltuin is opgedeeld in twee delen, een voor peuters en kleuters en een voor schoolgaande jeugd. Het geheel is rondom afgesloten. Achter de speeltuin begint het beleefpad de iPadweg. Je kunt er ook heerlijk een ijsje eten en een kopje koffie drinken bij het dorpshuis.

Openingstijden: vrij toegankelijk
Adres:  Dorpshuisstraat 39, 7924 PP Veeningen
Voorzieningen: Naast de speeltuin is een dorpshuis met voorzieningen

Speeltuin “Tussen de Diepen” Valthermond

In Valthermond is een grote speeltuin voor kinderen van alle leeftijden. De speeltuin is ruim opgezet en heeft alles wat je van een speeltuin mag verwachten. Een zandbak, schommels, klimtoestellen, een glijbaan en meer.

Openingstijden: vrij toegankelijk
Adres:  Roelof Tuinstraat 28, 7876 HH Valthermond
Voorzieningen: Naast de speeltuin is een dorpshuis met voorzieningen

Speeltuin Hollandscheveld

In Hollandseveld vind je een echte dorpsspeeltuin. Het draait volledig op vrijwilligers en knapt de toestellen op van vrije giften uit het dorp. Voor alle leeftijden is er wel iets te vinden. Met natuurlijk een glijbaan, zandbak en schommel. Maar ook een ‘pannaveldje’ en ‘airtrampoline’.

Openingstijden: ma t/m vr 14.15 tot 17.00 uur en 18.00 tot 20.00 uur. Zaterdag van 13.00 tot 16.00.
Adres: Brummelstraat 14, 7913 BE Hollandscheveld
Voorzieningen: Bij de speeltuin zit een/kiosk met toilet

gratis-speeltuinen-in-Drenthe

Veenpark

Bij het Veenpark zit een grote speeltuin die vrij toegankelijk is. De speeltuin heeft de openingstijden van het park maar het terras is alleen open met goed weer. Je kunt via de zijkant de speeltuin in of via de hoofdingang. Je hoeft geen entree te betalen. De speeltuin zelf is best groot. Met een apart deel voor de kleine kinderen, met een hekwerk er omheen. En een grote speeltuin voor de grotere kinderen. De speeltuin is groot opgezet. Leuk genoeg om je de hele middag te vermaken.

Openingstijden: Dezelfde tijden als het park zelf
Adres: Berkenrode 4, 7884 TR Barger-Compascuum
Voorzieningen: Bij de speeltuin zit een restaurant/kiosk met toilet

Speeltuin Kloosterveen Assen

De speeltuin in Assen heeft een kabelbaan, glijbanen, een klimparcours, waterpomp en schommels. Ook aan de veiligheid is gedacht door een afgesloten hek te plaatsen zodat de kinderen niet zomaar de straat op kunnen rennen. Er zijn bankjes en een grote picknicktafel waar je lekker kunt zitten. De speeltuin is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Openingstijden: Dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang
Adres: Asserwijk 38, 9406 XK Assen
Voorzieningen: Geen

Ontbreekt er nog een leuke gratis speeltuin in Drenthe in dit rijtje? Laat het me dan vooral even weten.

3 Comments

  1. Speeltuin middelveen in Zuidwolde kan ik ook aanraden. Er zit een voetbalveldkooi, kabelbaan, speeltoestellen voor kleintjes en grotere kinderen. Verder geen voorzieningen.

  2. Er is een speelbossen folder Zuidwest Drenthe die je kunt vinden als pdf op http://www.zuidwestdrenthe.nl

    1. Bedankt! Ik ga gelijk kijken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.