Zo organiseer je het ultieme tuinfeest

Is je kind in de zomer jarig? Dan is het natuurlijk erg leuk om een tuinfeest te organiseren! Maar hoe pak je dit het beste aan? Als je een tuinfeest wil houden komt daar het nodige regelwerk vooraf bij kijken. Lees dit artikel om erachter te komen hoe je het ultieme tuinfeest kunt organiseren!

Bepaal een thema

Voordat je je tuin gaat inrichten en aankleden voor het tuinfeest is het een goed idee om een thema te bepalen. Dit maakt het extra feestelijk. Je kunt denken aan thema’s zoals zomer en strand, jungle of sprookjes. En je kunt natuurlijk ook gaan voor een kleurenthema. Daarbij is het leuk om de uitgenodigde kinderen en eventuele ouders te vragen om zich passend bij het thema te verkleden. Het is ook verstandig om de weersverwachting in de gaten te houden; zo weet je wat er op die dag wel en niet mogelijk is.

Decoratie

Wanneer je het thema hebt bepaald kun je beginnen met de decoratie van de tuin. Heb je niet genoeg meubilair? Een tip is dan om op zoek te gaan naar oude pellets; deze kun je dan met kussens aankleden. Op die manier heb je opeens veel meer zit- en loungeplekken. Verlichting is ook erg belangrijk. Hang dan lampionnen op en je kunt ook een vuurkorf neerzetten voor een extra gezellige sfeer. Als het bij het thema past is het leuk om kleden neer te leggen, hier kunnen de kinderen lekker op liggen luieren.

Spelletjes en activiteiten

Luieren is leuk, maar je wil natuurlijk ook dat de kinderen lekker bezig kunnen zijn. Bedenk daarom vooraf spelletjes en activiteiten die ze kunnen doen. Oudhollandse spelletjes zoals zaklopen en koekhappen doen het nog altijd goed. Je kunt ze ook laten knutselen. Je kunt dan potloden en pennen graveren met de namen van de kinderen om het extra leuk te maken. Als je niet zo’n grote tuin hebt hoef je je natuurlijk niet tot de tuin te beperken. Je kunt dan de straat op en ze laten stoepkrijten. Doe dit wel onder begeleiding van ouders; veiligheidshesjes bedrukken is dan een goed idee.

Eten en drinken

Bij een tuinfeest hoort natuurlijk lekker eten en drinken. Creëer achter in de tuin een lange tafel met daarop de versnaperingen en de verkoelende drankjes. Zorg dan wel dat je een parasol hebt zodat het in de schaduw staat. Komen er veel kinderen? Dan kun je natuurlijk ook vragen of ieder kind een eigen gemaakte traktatie meeneemt naar het feest. Hou er rekening mee dat sommige ouders niet willen dat hun kind te veel suiker binnenkrijgt. Ga daarom voor gezonde snacks.

Muziek

Wat is nou een tuinfeest zonder muziek? Je kunt een bluetooth speaker in de tuin zetten en daar muziek op afspelen, maar in het geval van een grote tuin kan het een goed idee zijn om een geluidsinstallatie te huren. Maak vooraf een afspeellijst zodat je niet tijdens het feest de hele tijd bezig bent met de muziek. Vind je het wel leuk om als DJ te fungeren? Dan kun je verzoekjes laten indienen en die liedjes afspelen. Denk je wel aan de buren? 

* Dit is een gastblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.