Speeltuin en belevingsbos in Kerkenveld

Weer een uitje op mijn to-do-list die ik kan afkruisen. Ik vertel je graag over de speeltuin en het belevingsbos in Kerkenveld.

speeltuin-belevingsbos-in-kerkenveld

Belevingsbos in Kerkenveld

Kerkenveld is zo’n deel van Drenthe waar ik niet vaak kom. Het ligt vlakbij Hoogeveen dichtbij de grens bij Overijssel. Vanuit Klazienaveen is het zo’n half uur rijden en aangezien we toch in de buurt waren wilde ik toch eens kijken. Ik bedoel, ik ben heb natuurlijk niet voor niets een pagina begonnen met tips uit Drenthe. Daar moet dan ook af en toe wat nieuws op komen. Wij dus richting de speeltuin en belevingspad in Kerkenveld. Wat een mooie omgeving is dit zeg! Ik waande me even weer op vakantie.

Kom je bij mijn Facebookgroep; Uitjes met kinderen in Drenthe?

speeltuin-belevingsbos-in-kerkenveld

We parkeerden bij een voetbalvereniging waar het pad al aangegeven stond. Ik was een beetje de weg kwijt want we stonden midden in een woonwijk. Maar gelijk achter de woonwijk was het begin van het belevingspad. Van het één op het andere moment was je in een andere wereld. Je stapte een mooi en rustig bos binnen. Ik gok dat het een bos is van ongeveer .. 4 hectare (echt een gok). Er lopen een aantal paden door het bos die je kunt volgen met ondertussen een uitdaging, bankje of speeltoestel.

Het valt mij op dat het echt een erg mooi aangelegd pad is. Het is er netjes, de paden zijn goed bewandelbaar en de toestellen zien er echt netjes en goed uit. Het wordt goed onderhouden en dat kun je zien. Een deel van de paden is redelijk hard en daardoor ook wel toegankelijk voor bijvoorbeeld een buggy. Er zijn echt veel uitdagingen en speeltoestellen te vinden en alles is gemaakt van boomstammen. Er is een mooie wip, een theater, balanceerbalken, klauterding en als hoogtepunt een uitkijktoren.

speeltuin-belevingsbos-in-kerkenveld

Speeltuin Kerkenveld

Gelijk naast het belevingsbos zit een speeltuin. Net zoals het bos is de speeltuin ook een mooie en fijne plek voor kinderen om te spelen. De toestellen matchen mooi met elkaar en dat ziet er gewoon al heel mooi uit. Met een apart deel voor kleintjes en uitdagende toestellen voor grotere kinderen is deze plek als je het mij vraagt geschikt voor kinderen van 2 tot 12. Er is zijn meerdere glijbanen, mooie schommels, een klimtoestellen, een kabelbaan, een zandspeeltoestel, wipwap en meer. Het enige wat ik niet zo goed in het plaatje vind passen is het ‘zwembad’ wat momenteel een soort vijvertje is. Voor de rest is het zeker een speeltuin waar ik even voor om zou rijden.

Leestip: Wandelroutes en belevingspaden in DrentheOpeningstijden: Dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang
Adres: Jan Haarstraat 22, 7926 TC Kerkenveld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.