Buitencentrum Boomkroonpad – Kabouterpad – Lorken Speelbos

Ik heb me toch een geweldig leuk uitje ontdekt in ons mooie Drenthe. We liepen het Kabouterpad bij het buitencentrum Boomkroonpad en speelden daarna in het Lorken Speelbos.

Buitencentrum Boomkroonpad -Kabouterpad-Lorken Speelbos

Naar het Buitencentrum Boomkroonpad

Als ik wist hoe leuk het zou zijn het buitencentrum Boomkroonpad dan waren we al véél eerder geweest. Natuurlijk had ik er al wel van gehoord. Sterker nog, ik had er al lang over geschreven in mijn blog met wandelroutes en belevingspaden voor kinderen in Drenthe. Maar ik was er gewoon nog nooit geweest. Toen ik laatst vakantie had en er met de kleuter op uit wilde besloot ik met het richting Borger te gaan om het kabouterpad te lopen. Gijs is gek op kabouterpaden en wist dat er hier ook eentje zat. De baby mocht lekker bij oma spelen en wij in de auto richting het buitencentrum Boomkroonpad.

Het Kabouterpad

Het kabouterpad was leuk, maar dan ook ècht leuk! Ik moet zeggen dat ik bij aankomst niet helemaal begreep hoe het werkte. Er was een gebouw wat het buitencentrum bleek te zijn, er was een restaurantje en het was omringt door bos. Ik had even geen idee waar ik moest beginnen. Uiteindelijk zag ik een bordje met het begin van het kabouterpad. Achteraf gezien kon je dus bij dat buitencentrum een kaboutermutsje, opdrachtenvel en kabouterspeldje kopen dat past bij het kabouterpad. Maar je kunt het pad ook prima lopen zonder deze items. Dat deden we dan ook.

Net zoals het Kabouterpad in Emmen waren er weer paaltjes die je moest volgen. Deze kabouterpaaltjes waren erg leuk beschilderd. De route was echt ontzettend leuk. Om de zoveel paaltjes was er wel weer iets te doen. Over dwarsliggende bomen klimmen, meebouwen of kijken in een grote hut, spelen bij een waterstroompje of een spelletje doen. Kun je nagaan, dan hadden we nog niet eens de officiële speurtocht. De route is ongeveer 1500 meter lang en niet gemaakt voor kinderwagens. Al moet ik zeggen dat het een vrij harde ondergrond was zonder veel hobbels. Het zou misschien best kunnen.

Buitencentrum Boomkroonpad -Kabouterpad-Lorken Speelbos

Lorken Speelbos + speeltuin

Het kabouterpad liep een beetje om het speelbos heen. Ik had dus al gezien hoe leuk dit was. Aan het begin van het speelbos zit een speeltuin. Je hebt een stukje voor echt kleine kindjes met een wipwap, zandbak en treintje. Iets verderop zit een groter speeltoestel met een glijbaan.

Buitencentrum Boomkroonpad -Kabouterpad-Lorken Speelbos

Verderop staat een bord met ‘Lorken Speelbos’. Hier begint het bos met daarin allerlei natuurlijk spelmateriaal. Een groot klimrek, wiebeldingen waar je op kunt staan, een grote nestschommel en meer. Alles is ruim opgezet en er is dus genoeg ruimte om lekker te rennen en spelen.

Het leuke van zo’n speelbos is dat je ook echt van het bos gebruik mag maken. Je mag in bomen klimmen en meebouwen aan hutten. Hoe gaaf is dat!

Buitencentrum Boomkroonpad -Kabouterpad-Lorken Speelbos

Meer bij buitencentrum Boomkroonpad

Vanaf het Speelbos had je goed zicht op het Boomkroonpad zelf. Gijs wilde er dolgraag naar toe maar door Corona was het op dat moment gesloten. We sproken samen af om zeker een keertje terug te komen. Hier heb je wel een dag aan vermaak. Bij het buitencentrum zit een restaurantje, een winkeltje met souvenirs en handige spulletjes, je kunt een flink aantal routes lopen, je kunt de vuurplaats huren om broodjes te bakken, kamperen bij de boswachter en meer!

Prijzen en info

Speurtochten:
Kabouterpad € 3,50
Indianenpad € 6,00
Hulpboswachter € 5,00
Simon Specht € 3,50

Entree boomkroonpad: Volwassenen: € 4,00 kinderen 4 t/m 12 jaar: € 2,00.
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur
Adres: Steenhopenweg 4, 9533 PN Drouwen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.