Gratis en low budget buitenspeeltips

Buiten spelen is fijn en belangrijk! Maar soms heb je geen grote tuin of speeltuin waar de kinderen kunnen spelen. Met deze low budget buitenspeeltips is buiten spelen voor iedereen een feest!

Bewaar mij op Pinterest

Waarom is buiten spelen belangrijk?

Soms is binnen spelen makkelijker dan naar buiten gaan. Bijvoorbeeld als je geen tuin hebt, of je tuin niet vol staat met speelgoed. Toch is buiten spelen erg belangrijk voor kinderen. Ze leren gevaren inschatten, kinderen leren bewegen door te klimmen, rennen en springen, en je maakt vitamine D aan wat goed is voor het gebit en botten. Oftewel, schop onder de kont en naar buiten. Maar wat moet je doen buiten?

Gratis en low budget buitenspeeltips

Stoepkrijten

Met stoepkrijt kun je alle kanten op. Maak een groot wegennet voor alle auto’s. Met een rotonde, verkeerslichten en straten. Of maak een kunstwerk met schilderstape. Ik heb al eens 10 spelletjes met stoepkrijt op een rij gezet. Genoeg tips voor een middag vermaak! Voor jongere kinderen is schilderen met stoepkrijt ook leuk!

Picknicken

Eten moet je toch. Neem de broodjes mee in een tas, gooi er een grote handdoek bij in en ga samen op zoek naar een picknickplekje in een bos of bij een speeltuin. Gezellig toch!

Modderkeuken

Een modderkeuken hoeft echt geen kant en klare keuken te zijn. Met wat oude pannen, lepels, zand en water heb je je eigen modderkeuken al gemaakt. Laat de kinderen maar lekker vies worden. Is zelfs ontzettend goed! 😉

Wasstraat

Zet het babybadje eens buiten neer. Met zeep en water kunnen kinderen aan het wassen gaan. Misschien moeten alle poppenbaby’s wel een badje, of is het tijd om de auto’s of dieren eens grondig te wassen.

Knikkeren

Knikkeren is zo’n spel dat altijd weer terug komt. Bijna op elke zolder ligt wel een zak knikkers te verstoffen. Of anders is een oproep op de weggeefhoek vast succesvol. Er zijn allerlei makkelijke en moeilijkere knikkerspellen te vinden voor uren vermaak!

Speuren in de tuin

Wie kan buiten in de tuin of in het park alle items vinden? Of gaan we gewoon samen op zoek naar alle dingen op de kaart. Met deze speurkaart hieronder ben je in ieder geval een half uurtje zoet. Je kunt hem hieronder gratis downloaden.

Bellen blazen

Gewoon bellen blazen is al leuk! Maar kijk eens bij mijn activiteiten met bellen blazen.

activtiteiten-met-bellen-blazen

Hinkelspel

Hinkelen is een buitenspel dat jaren terug in de tijd gaat en nog steeds populair is. Met stoepkrijt maak je zelf een hinkelspel. Ik heb alle regels voor je opgezocht.

Huisnummerbingo

In de lockdown periode maakte ik een huisnummerbingo voor mijn kleuter. Ik schreef er huisnummers uit de buurt op en we liepen zo samen wel een paar kilometer om de nummers te vinden. En een lol dat de kleuter had. Zonder dat we het doorhadden hadden we een flinke workout gehad. Kan natuurlijk ook op de fiets. Kies een route die je op de fiets kan doen en schrijf wat huisnummers op uit die route.

Doe een spel

Er zijn wel tientallen spelletjes die je kunt doen buiten. Tikkertje, balspellen, verstoppertje en meer. Op deze site staan er heel veel –> https://www.wijkie.nl/buitenspelen

Leestips:

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ‘mijn goede start ‘. Lees meer hierover in het artikel die ik eerder hierover heb geschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.