10 spelletjes met stoepkrijt

Stoepkrijt is ontzettend veelzijdig. Wist je dat er heel veel spelletjes met stoepkrijt zijn? Ik zet er 10 voor je op een rij.

spelletjes-met-stoepkrijt

10 spelletjes met stoepkrijt

Autobaan

Ik denk dat dit een ontzettend leuke opdracht is voor kinderen van 4-7 ongeveer. Maak een mooie autobaan. Misschien wel met een garage, zebrapaden, bruggetjes en rotondes. Natuurlijk zo uitgebreid te maken als je zelf leuk vindt. De bak autootjes mee naar buiten en spelen maar.

Symmetrische figuren

Door eerst met schilderstape een figuur te maken kun je heel strak tekenen met stoepkrijt. Het schildertape haal je daarna weg en heb je als het goed is een strak symmetrisch figuur.

Letterspel

Er wordt gezegd dat kinderen veel beter leren als het leuk is en als ze bewegen. Waarom dan geen letterspel doen met letters. Leuk voor leerkrachten op school maar natuurlijk net zo goed voor thuis. Woordjes maken met letters, letters herkennen of een variatie op ‘ren je rot’.

spelletjes-met-stoepkrijt
https://www.instagram.com/hoevertelikhet/

jezelf tekenen

Laat jezelf omtrekken op de tegels en kleur jezelf daarna in. Op school hebben we dit een keer gedaan op behang, ook heel leuk.

Schilders in de dop

Meng krijt met water, goed roeren en dan kun je er mee schilderen. Ik heb zelf ook al eens een blog geschreven over schilderen met krijt. Dit idee vond ik toch minstens zo leuk. Met verfrollers schilderen.

https://www.instagram.com/wonderzolder/

Leuke portretjes

Door te tekenen kun je natuurlijk alles worden wat je wilt. Een mooie vlinder, een sterke atleet of misschien wel een mooie prinses.

Kunst

Lijkt mooi hè! Net echte kunst. Maar een mooi lijstje en leef je uit.

spelletjes-met-stoepkrijt
https://www.instagram.com/vanduijnkarin/

Rekenen met stoepkrijt

Wat met letters kan, kan natuurlijk ook met cijfers. Cijfers wegspuiten met een waterpistool, welk cijfer is weg en rekensommen maken.

Doolhof

Voor grote kinderen leuk om te maken en voor kleine kinderen leuk om te doen.

Rekenen

Goed voor de fijne motoriek en oefenen in automatiseren. Voor jongere kinderen kun je natuurlijk eenvoudigere getallen gebruiken en voor oudere kinderen moeilijkere getallen. Gooien kan met natte sponzen. Succes gegarandeerd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.