Hoe verdeel ik de aandacht tussen mijn kinderen

Poeh ik ga niet liegen. Ik vond voor het eerst moeder worden zwaar. Je hele leven verandert en je krijgt opeens de verantwoordelijkheid voor zo’n klein mensje. Maar ik vind voor de tweede keer moeder worden wel net zo zwaar. Opeens moet je alles dubbel doen. Beide kinderen willen en moeten aandacht maar hoe doe je dat? Helemaal als je alleen bent of zoals ik 5 middagen en avonden alleen bent.

Tijd voor 1 kind

Ik heb met mijn kinderen elke dag een momentje met ze alleen. Ik vind het belangrijk dat ze weten dat mama ze ziet en aan ze denkt. De dreumes helpt mij altijd met het eten koken terwijl de oudste op de Ipad zit. Na het eten gaan de dreumes en ik samen Teletubbies kijken. Met de oudste ga ik elke dag als de jongste naar bed is een boekje lezen en knuffelen.

tijd-met-je-kind

Hanna: ‘Mijn man en ik nemen beide een kind onder onze hoede en maken daar duidelijke afspraken over. Zo krijgt elk kind zijn verdiende aandacht.’

Karin: ‘Als de jongste een middagdutje doet krijgt de oudste aandacht en als de oudste op school zit ga ik iets met de jongste doen. Ik probeer mijn kinderen ook te leren dat ze soms even moeten wachten. Ik kan mijzelf nou eenmaal niet opsplitsen.’


Strakke planning!

Ik plan echt alles! Iets wat mijzelf helpt is het organiseren van het avondeten. Doordat ik het goed plan houd ik meer tijd over. Ik vind het belangrijk dat er elke dag een goede maaltijd op tafel staat en op deze manier lukt dat. Zo bestel ik elke zaterdag de boodschappen online en plan ik de hele week al het eten in. Wist je dat ik heel veel gratis downloads heb die je daar mee gaan helpen?

Leg de lat lager

Toen ik maar één kind had deed ik als moeder van alles. Wekelijks knutselen, naar de kinderboerderij, taalspelletjes doen en meer. Nu ik een tweede heb lukt dat gewoon niet meer altijd. In het begin vond ik dat heel erg maar nu denk ik, het is niet anders. Het belangrijkste is dat ze een moeder hebben die van hen houdt. En dat hebben ze <3

Leestips:

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ‘mijn goede start ‘. Lees meer hierover in het artikel die ik eerder hierover heb geschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.