8 activiteiten met bellen blazen

activtiteiten-met-bellen-blazen

Dat bellen blazen leuk is? Dat weten de meeste mensen wel. Maar wist je dat je verschillende activiteiten met bellen blazen kunt doen? Ik zet er 8 voor je op een rij.

activiteiten-met-bellen-blazen

Mijn zoon (4) is helemaal gek van bellen blazen. Gewoon bellen blazen is al leuk maar helemaal fan is hij van zo’n bellenblaasmachine. Met zijn fietsje scheurt hij door de bellen. Heerlijk vindt hij het. Laatst kon ik hem helemaal blij maken. Ik had hier bij de speelgoedwinkel een set meegenomen om megabellen te maken. Wat een pret was dat!

8 activiteiten met bellen blazen

Vormen en bellen

Leuk voor de middenbouw en bovenbouw om te doen. Eerst geometrische vormen maken van rietjes. Daarna uitzoeken of je er bellen mee kunt blazen. Worden de bellen ook anders? Werkt de één beter dan de ander? Leuk om uit te zoeken.

Bellen blazers knutselen

Met chenilledraad en een hand vol strijkkralen heb je al een leuke activiteit. Daarna gaan we natuurlijk kijken of ze het ook goed doen.

Bellen blazen met een fles

Zo simpel kan het zijn. Toch leuk om eens te proberen. Knip de bodem van de fles en probeer maar eens bellen te blazen. Je zou natuurlijk de fles nog kunnen versieren met watervaste stiften.

Bellen waar je in kan staan

Hoe gaaf is dit! Ik heb dit in NEMO wel eens gezien. Dat zag er echt heel erg leuk uit. Volgens mij is het ook niet zo moelijk. Alleen zorgen dat je de juiste hoeveelheid zeep gebruikt. Flink veel Dreft denk ik?

Kunst met bellen

Waarom niet van bellen blazen kunst maken? Doe wat ecoline of voedingskleurstof door het sop en je kunt hele leuke kunst maken.

Mega bellen blazen

Deze activiteit is momenteel bij ons een groot succes. Úren speelt mijn zoon hiermee buiten. Het enige nadeel is dat het niet goed werkt met gewoon sop maar dat je het best de sop voor mega bellen kunt kopen. Dat is natuurlijk wel wat duurder.

Leestip: 16 x knutselen met een kartonnen doos

‘Sensory play’

Hoe heerlijk is dit voor de kleinsten. Lekker voelen in de bellen. Wist je dat ze daar heel veel van leren? Een perfecte activiteit voor dreumes en peuter.

Bubbel slang

Met een fles en een stuk stof kun je een bubbel slang maken. Door er in te blazen maak je een slang van heel veel kleine belletjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.