Welke soorten afvalcontainers zijn er allemaal?

Heb je binnenkort een (flinke) verbouwing op de planning staan? Dan doe je er verstandig aan om de nodige voorbereidingen te treffen. Je moet niet alleen de verbouwing zelf voorbereiden, maar ook tal van randzaken. Zo is het wel zo netjes om je buren even te informeren over de verbouwing.

Een ander aandachtspunt is de afvalcontainer. Wat voor afvalcontainer ga je huren? En hoelang denk je deze container nodig te hebben? Voordat je de beste afvalcontainer kunt huren, doe je er verstandig aan om goed onderzoek te doen. Er bestaan namelijk meerdere soorten afvalcontainers.

Bouwafval container

Eén van de meest gekozen containers is de bouwafval container. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een container waarin je allerlei soorten bouwafval kunt gooien. Deze containers zijn in tal van varianten te verkrijgen. Zo kun je uit meerdere afmetingen en bijbehorende inhouden kiezen.

Grofvuil container

Heb je tijdens de verbouwing vooral met grofvuil te maken? Dan is een grofvuil container de betere optie voor je. Zo’n container heeft een net iets andere vorm en ander prijskaartje.

Houtafval container

Als je tijdens je verbouwing alleen met houtafval te maken krijgt, kun je het beste voor een houtafval container kiezen. Zo’n container is vrij voordelig, aangezien de verhuurder het afval makkelijk af kan voeren. De container zit – als het goed is – immers alleen vol met hout. Het afvoeren kent hierdoor minder aandachtspunten bij bijvoorbeeld een bouwafval container.

Groenafval container

Ga je je tuin een prachtige make-over geven? Dan is een groenafval container de beste optie voor je. In zo’n container kun je al het groene afval deponeren, waaronder takken, struiken, planten, complete graszoden en aanverwante onderdelen uit een tuin.

Grond container

Bij het verbouwen van je tuin zit je mogelijk met alleen maar grond. Door voor een grond container te kiezen, laat je deze grond snel en makkelijk afvoeren. Over het algemeen is zo’n container relatief prijzig, aangezien het totaalgewicht hard oploopt.

Rolcontainer

Heb je het idee dat je met niet al te veel afval te maken krijgt? Dan kun je het beste voor een rolcontainer kiezen. Deze containers zijn niet super groot, maar zijn ook niet voor alle soorten afval geschikt. Doe hiervoor goed navraag bij de verhuurder van de container.

Dakafval container

Heb je besloten om het dak van je woning of schuur te renoveren? In veel situaties moet dakafval op een speciale manier afgevoerd worden. In zo’n situatie kies je daarom het beste voor een speciale dakafval container.

Wat is voor jou de beste soort afvalcontainer?

Denk goed na over de komende verbouwing. Wat gaat er precies verbouwd worden? En welk afval moet daardoor afgevoerd worden? Aan de hand van de antwoorden op deze vragen vind je snel de beste soort afvalcontainer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.