Uitjes in Drenthe met tieners en pubers

De meeste jongeren worden niet meer heel bij van een uitje naar Kabouterland of Plopsaland. Wat wel leuk is heb ik voor je op een rijtje gezet. Speciaal voor hen 10 unieke uitjes in Drenthe met tieners en pubers.

Uitjes-in-Drenthe-met-tieners-en-pubers
Pin mij!

Uitjes voor de dierenliefhebbers

Alpacawandeling

Wil je iets unieks doen? Doe dan een wandeling met alpaca’s bij Zonneveld in Tiendeveen vlakbij Hoogeveen in Drenthe. Op Zonneveld zijn de alpacawandelingen altijd in groepsverband tot maximaal tien personen. Er gaan vijf alpaca’s mee met een wandeling. De route is ongeveer 3.5 kilometer lang en vrij pittig. De wandeling is om die reden vanaf 12 jaar. De Feed & Greet is wel voor alle leeftijden.

Adres: Kanaal Westzijde 2A, 7937 TL Tiendeveen

Zoo Bizar Orvelte

Zoo Bizar is een mini-zoo. Het dierentuintje is opgezet in een deel van een oude Saksische boerderij in museumdorp Orvelte. Zoo Bizar is de kleinste ‘Zoo’ van Nederland en heeft vogelspinnen, slangen, ratten, muizen en dat soort dieren. Sowieso is Orvelte een leuke plek om rond te lopen. Je kunt er meerdere winkeltjes, restaurantjes en oude boerderijtjes bezoeken. Regelmatig worden er ook “live” demonstraties gegeven als klompen maken of kaas maken.

Adres: Dorpsstraat 2, 9441 PD Orvelte

Uitjes-in-Drenthe-met-tieners-en-pubers

Wildlands

In dit rijtje van uitjes in Drenthe met tieners en pubers kan Wildlands toch echt niet ontbreken. Deze dierentuin is leuk voor jong en oud. Met pubers en tieners ga je zeker even langs de achtbaan en indrukwekkende dieren als de leeuwen. Je kunt je er gerust een hele dag vermaken. Even een tip? Via sites als Social Deal kun je vaak goedkoop kaartjes scoren.

Adres: Raadhuisplein 99, 7811 AP Emmen

Uitjes-in-Drenthe-met-tieners-en-pubers

Actieve uitjes

Klimpark Grolloo

Klimpark Grolloo is meerdere keren genoemd op mijn Instagram als tip. Dit uitje is door de ANWB uitgeroepen tot leukste uitje van Drenthe in 2018! Zilver in 2019 en 2020. Rondom en op een recreatieplas vind je zes parcoursen variërend tussen de twee en tien meter hoogte. De meeste parcoursen zijn vanaf 8 of 10 jaar oud geschikt.

Adres: Oostereind 12, 9444 XD Grolloo 

The Nature Game Dwingelerveld

Ga samen in de bossen bij Dwingeloo het interactieve spel ‘The Nature Game‘ spelen. The Nature Game is een magische tabletgame. Met de tablet kun je dingen zien die voor de gewone wandelaar verborgen blijven. Je loopt over een schatkaart en de kompas wijst jou de weg, langs filmpjes, raadsels, en interactieve spellen. De tocht is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en duurt zo’n 2 uur. Reserveren is noodzakelijk!

Startlocatie: Zomer: Oude Postweg 8, te Spier Winter: hotelreceptie Oude Postweg 12.

Zwembad Hof van Saksen

Het Hof van Saksen is een luxe vakantieresort met een fantastisch zwembad voor tieners en pubers. Het zwembad staat bekend om zijn populaire waterglijbanen en heeft maar liefst de grootste ter wereld! Om te mogen glijden moet je minimaal 8 jaar, 120 cm lang en in het bezit van zwemdiploma A zijn.

Adres: Borgerderstraat 12, 9449 PA Nooitgedacht

Uitjes-in-Drenthe-met-tieners-en-pubers

Zwembad Huttenheugte

In Dalen vind je Center Parcs de Huttenheugte. Als dagbezoeker kun je ook gebruik maken van alle faciliteiten zoals het subtropisch zwembad. Het is een mooi zwembad waar ook de pubers en tieners zich zullen vermaken. Je hebt er onder andere een wildwaterbaan, bubbelbaden en een golfslagbad. Verder vind je er leuke winkeltjes en verschillende restaurants.

Adres: Reindersdijk 55, 7751 SH Dalen

Escaperoom voor het gezin

In samenwerking met het gevangenismuseum in Veenhuizen heeft Actief Veenhuizen een escaperoom ontwikkeld speciaal voor gezinnen met kinderen. De escaperoom is onderdeel van een arrangement waarbij je het museum bezoekt, een rondrit krijgt in de boevenbus en dus een escaperoom gaat doen. Het uitje is geschikt voor families met kinderen vanaf 8 jaar. Reserveren is wel noodzakelijk.

Adres: Meidoornlaan 40, 9341 AP Veenhuizen

Toeren in een Eendje

Hoe leuk is het om als gezin een ouderwets eendje te huren en daarmee te toeren door de provincie. Neem je picknicktas mee en ga er gezellig de hele dag op uit. Ga langs familie, vrienden of zoek een leuk restaurantje op. O en vergeet ook zeker niet leuke foto’s te maken. Reserveren is noodzakelijk!

Adres: Brammershoopstraat 31, 7859 TG  Eeserveen 

Urban Jump Emmen

Bij het trampolinepark Urban Jump & Playground is van alles te doen voor iets grotere kinderen en pubers. Er zijn meerdere trampolines, maar ook allerlei interactieve spelletjes, lange trampolines en een foam pit. Naast het springen is er ook een mogelijkheid tot Curling, Crazy Golf, Shuffleboard, Lasergame, Arcade games en een speeltuin voor de allerkleinsten.

Adres: Nijbracht 41, 7821 CB Emmen

indoor-overdekte-uitjes-in-Emmen

Interessant en leerzaam

Openluchtmuseum Veenpark

Het Veenpark is een leuk uitje voor het hele gezin. In dit openluchtmuseum stap je terug in de tijd. Er valt veel te zien en je hoeft er niet stil te zitten. Ontdek het park doormiddel van een digitale speurtocht. Rijd een rondje in het treintje, haal een koek bij de bakker, vaar met het turfschip en haal ouderwetse snoepjes bij de snoepwinkel. Niet alleen leuk voor tieners en pubers maar voor het hele gezin een aanrader!

Adres: Berkenrode 4, 7884 TR Barger Compascuum

Hunebedcentrum

Voor de jongeren die van geschiedenis houden is het Hunebedcentrum in Borger ook een aanrader! Bij het museum ligt het grootste hunebed van Nederland (D27) die je ook zonder een museumbezoek kunt gaan bezoeken. Dit hunebed is maar liefst Het is 22,3 meter lang. In het museum bekijk je de expositie, buiten loop je door de keientuin en in het Oertijdpark wandel je door de geschiedenis heen.

Adres; Hunebedstraat 27, 9531 JV Borger

Leestip: 5 x hunebedden bezoeken met kinderen

Gevangenismuseum Veenhuizen

Het gevangenismuseum in Veenhuizen is zeker niet saai en moet zeker in de rij met uitjes in Drenthe met tieners en pubers. Voor kinderen is er van alles te doen en te beleven in het Gevangenismuseum en op de binnenplaats. Wil je iemand in de boeien slaan, je verstoppen in een oud cachot? Wil je weten hoe een gevangeniscel eruit ziet of een isoleer? Je mag overal in. Ook kun je op een rondrit maken in een echte oude boevenbus.

Adres: Oude Gracht 1, 9341 AA Veenhuizen

gevangenismuseum-veenhuizen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.