De leukste dingen om te doen in en om Borger

dingen-doen-in-en-om-borger

Of je nu een dagje weg wilt, lekker wilt eten of een indoor uitje zoekt. Ik heb voor jullie de leukste dingen om te doen in en rond Borger op een rij gezet.

doen-in-en-om-borger

Over Borger

Eigenlijk is Borger een heel mooi dorpje. Het heeft meerdere hotels, B&B’s en 2 verschillende parken van Roompot, waar wij beide al eens zijn geweest. In borger liggen meerdere Hunebedden die je kunt bezoeken, waaronder het grootste Hunebed van Nederland. Elk jaar komen er veel toeristen naar dit dorpje. Niet zo gek dus dat je leuke dingen zoekt om te doen in en om Borger. Ik zette de leukste op een rij.

De leukste dingen om te doen in en om Borger

Dagje weg met kinderen

Boomkroonpad

Het boomkroonpad is een letterlijk een pad door de toppen van de bomen. Het Boomkroonpad is 150 meter lang. Naast het pad is er nog veel meer te doen. Spelen op De Bosweide of in Het Lorkenspeelbos. Samen op speurtocht door het woud of wandel langs de mooiste plekjes van de boswachterij.

doen-in-en-om-borger

Kabouterland Exloo

Voor peuters en kleuters mijn ultieme uitje in de buurt van Borger. Ik heb al eerder uitgebreid geschreven over Kabouterland. Ik zal dus niet te veel in herhaling vallen. Je stapt in een soort miniland vol met paddenstoelen, kaboutertjes en kleine pieterpeuterige schattige dingetjes. Het park heeft diertjes, speeltuinen en natuurlijk veel kabouters. Niet te groot maar juist een fijne grote voor de kleintjes.

doen-in-en-om-borger

Attractiepark Drouwenerzand

Wil je echt een hele dag weg dan is attractiepark Drouwenerzand leuk. Ik denk zelf dat het geschikt is voor kinderen vanaf een jaar of 3 tot en met 12? Er zijn veel attracties voor verschillende leeftijden. Het park is ‘all-in’. Je hoeft niet apart nog voor attracties te betalen en ook het eten zit er bij in. Dit heeft voordelen want je hoeft niet aan het eten te denken. Maar ik ben ook wel eens met een school daar geweest dat kinderen daar kotsmisselijk weer weg kwamen van de bakken patat die werden weggewerkt.

Tippedoki in Grolloo

Tippedoki in Grolloo is een kleinschalige indoor speeltuin. Erg leuk voor al het buiten regent en je geen kant op kunt met je kinders. De binnenspeeltuin is een soort jungle van natuurlijke materialen. Overal zijn huisjes, klimtoestellen, glijbanen en een soort heuveltjes waardoor het er erg speels uit ziet. De speeltuin is naar mijn mening geschikt voor kinderen vanaf 3 tot een jaar of 10.

doen-in-en-om-borger

Schaapskooi Exloo

De kooi van Schaapskudde Exloo staat midden in het dorp. Een mooie schuur in het midden van het centrum. Op weg naar de heide en terug gaat de herder dus met de kudde dwars door Exloo. Je kunt deze kudde volgen of bezoeken in de schaapskooi zelf.

doen-in-en-om-borger

Klimpark Grolloo

Klimpark Grolloo is geschikt voor gezinnen met al iets oudere kinderen. Er is gedacht aan de jonge kinderen met een ‘kleintje klimpark’ en een familieparcours’. Rondom en op een recreatieplas vind je zes parcoursen van tussen de twee en tien meter hoogte. 76 hindernissen en maar liefst 725 meter kabelbaan. Oftewel, niet voor de poes.

Musea

Hunebedcentrum

Het hunebedmuseum in Borger leert je echt iets over de Drentse geschiedenis. Bij het museum ligt het grootste hunebed van Nederland, je kunt lopen in de keientuin en op het buitenterrein van het Hunebedcentrum ga je terug naar de oertijd. Een leuk uitje voor volwassenen maar ook zeker voor kinderen.

Openluchtmuseum”Ellert en Brammert”

Ook Ellert en Brammert in Schoonoord leert ons veel over de Drentse geschiedenis. Het museum is voornamelijk buiten. In het museum leer je over het wonen en leven van inwoners van Drenthe in het verleden. Je vindt er een school, een boerderij, houtzagerij, kerkje en meer. Voor de kinderen is er een kinderboerderij en een speeltuin.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Dit kamp staat vooral bekend om zijn gebruik in de tweede wereldoorlog als doorgangskamp. In het museum van Kamp Westerbork wordt over het leven in het kamp verteld. In dit kamp werden duizenden Joden opgevangen om vaak richting Auschwitz te gaan. Naast tentoonstellingen worden er vele activiteiten in het museum georganiseerd. Zoals ooggetuigenlezingen, theatervoorstellingen en films over de geschiedenis van kamp Westerbork of de Jodenvervolging. Ook voor kinderen zijn er regelmatig speciale activiteiten.

Monumentendorp Orvelte

Orvelte is een dorp waar gewoon mensen wonen. Toch ademt dit dorp een totaal andere sfeer. Alles lijkt nog op het dorp uit de 19e eeuw. Je kunt door het dorp wandelen en de mooie boerderijen bekijken, ergens een heerlijke Drentse maaltijd nuttigen of met de kinderen het ‘pad van Theodoor‘ bewandelen. Elk jaar worden er markten georganiseerd. Een dagje Orvelte is leuk voor een uurtje of voor een hele dag.

Lekker eten

ijsjes

Ijssalon La Dolce in het centrum van Borger is mij aangeraden door meerdere mensen. Deze prijswinnende ijssalon schijnt echt het heerlijkste ijs uit de buurt te hebben.

Restaurant- Pannenkoeken- Speelboerderij de Deugniet

Uit eten met kinderen doe je in Borger bij Restaurant- Pannenkoeken- Speelboerderij de Deugniet. Lekkere pannenkoeken en de kinderen kunnen zich uitleven in het speelgedeelte.

uit-eten-borger

Robin Hood Ribhouse

Robin Hood Rihouse is een restaurant helemaal in Middeleeuwse stijl ingericht. Naast het restaurant ligt het attractiepark Drouwenerzand waar ik het eerder over had. Ook in het restaurant is aan de kinderen gedacht. Er is een compleet keuzemenu en ze kunnen zich vermaken in de aparte speelhoek. Lekker verkleden als een stoere ridder of relaxed een filmpje kijken. Het kan allemaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.