Op kraambezoek met het leukste cadeau!

Als er in je omgeving een kindje wordt geboren, begint de zoektocht naar het leukste geschenk. Dat is niet altijd even eenvoudig. De meeste ouders voorzien een geboortelijst, wat het een stuk makkelijker maakt. Maar soms passen de spullen op de geboortelijst niet binnen je budget. Dan is het tijd om creatief te zijn! Hier zijn alvast enkele tips.

Prachtig praktisch

Als je zeker wilt zijn dat jouw felicitatie voor de geboorte van pas komt, ga dan voor praktisch. Een luiertaart is nog steeds een hit. Je kan zelf de prijs bepalen én je kan gerust zijn dat de luiers zullen gebruikt worden. Badspulletjes en verzorgingsartikelen zijn ook handig. Een rompertje of lakentje kan je als ouder nooit genoeg hebben en is dus altijd een goede keuze. Kies wel voor basic kleurtjes, zodat jouw bijdrage aan de garderobe van de baby niet ‘vloekt’ met de toon die de ouders hebben gekozen. 

Geschenk met naam

Met een naamcadeautje zit je altijd goed. Het voordeel van zo’n kraamcadeau met naam, is dat het voor de ouders leuk is om te bewaren als aandenken aan de geboorte. Andere kraamcadeautjes worden in de loop van de tijd vaak weer weggegooid. Iets met de naam van de baby erop heeft blijvende waarde voor de ouders. Een gepersonaliseerd washandje is bijvoorbeeld praktisch en bijzonder. Maar je kan ook voor een klein T-shirtje gaan, een logeertas, een badhanddoek of een slabbetje. 

Tijd als geschenk

Wat het ook altijd goed doet, is wanneer je je voor je geschenk op de ouders richt. Er komt een moment dat de nieuwbakken ouders even willen uitblazen van het ouderschap, en zich op elkaar willen focussen. Een origineel kraamcadeautje is daarom een tegoedbon voor een avondje oppassen. Natuurlijk doe je dit alleen als je een beetje ervaring hebt met baby’s. Maar je doet er de ouders hoe dan ook een heel groot plezier mee. 

Uniek kaartje

Wat het helemaal af maakt, is een uniek kaartje waarop de naam of zelfs een foto van de pasgeboren baby prijkt. Online kan je kiezen uit oneindig veel prachtige ontwerpen, die je ook nog eens helemaal naar je hand kan zetten. Je kan de stijl of de kleuren van de geboortekaartjes overnemen en zo een kaartje sturen dat ‘op maat gemaakt’ is voor de kleine spruit. Je hoeft er enkel nog zelf een tekstje op te zetten. Ga ervoor, en geniet van het kraambezoek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.