Kabouteruitjes en kabouterpaden in Drenthe

kabouterpaden-in-drenthe

Kabouterpaden zijn wandelingen in speciaal voor jongere kinderen. Leuk met een dreumes peuter en kleuter. Vaak staan aan de paden kabouters, paddenstoelen en soms speeltoestellen. Hoe dan ook heb ik voor je de leukste kabouteruitjes en kabouterpaden in Drenthe op een rij gezet.

Kabouteruitjes-en-kabouterpaden-in-Drenthe
Pin mij!

Kabouterpaden in Drenthe

Kabouterpad Emmen

De Emmerdennen is een prachtig dichtbegroeid bos met rijke geschiedenis. En door dat bos loopt een kabouterpad wat helemaal wordt onderhouden door vrijwilligers. Inmiddels zijn alle kabouterpaaltjes vernieuwd en kun je overal kabouterhuisjes, deurtjes en meer vinden. Er zijn 2 afstanden, een route van 1,1 km en een route van 2,2 km. Ondertussen kun je nog beslissen welke route je neemt, je kunt namelijk een stuk afsnijden.

Buggyproof: Nee maar als je een buggy hebt met dikke banden dan zou het kunnen.
Lengte pad: er is een pad van 1,1 km en een pad van 2,2 km
Startpunt: Laan van de Bork 101

kabouterpad-emmen

Kabouterpad Odoorn

Het kabouterpad begint voor het restaurant Poolshoogte en leid je zo het bos in. Door de bordjes met kabouters te volgen loop je de route van zo’n 1,5 km. Bij de route is een verhaal gemaakt met opdrachten. Deze kun je hier downloaden. Het verhaal gaat over een heksje wat haar toverdrank heeft omgegooid. Voor kinderen vanaf een jaar of 4 is het leuk om het verhaal erbij te volgen met de opdrachten. Voor jongere kinderen is het zoeken van de paaltjes al heel leuk.

Buggyproof: Ik zou het niet doen
Lengte pad: 1,5 km
Startpunt: Boswachter Meelkerlaan 5, 7873 TE Odoorn

Kabouterpad bij Boomkroonpad

Dit kabouterpad is mijn favoriet. Je kunt voor een paar euro bij het buitencentrum Boomkroonpad een kaboutermutsje, opdrachtenvel en kabouterspeldje kopen dat past bij dit kabouterpad. Maar je kunt het pad ook prima lopen zonder deze items. Het pad begint bij het speelbos en wordt duidelijk gemaakt door de vrolijke kabouterpaaltjes die je moet volgen. Onderweg kom je allerlei opdrachten, speeltoestellen en kabouters tegen.

Buggyproof: Redelijk harde ondergrond maar blijft een bos
Lengte pad: 1,5 km
Startpunt: Steenhopenweg 4, 9533 PN Drouwen

Kabouterroute Assen

Ook in het Asserbos is voor de kleinsten een kabouterpad. Haal bij de balie in het Duurzaamheidscentrum het kabouterboekje én een echte rode puntmuts (voor €2,-). Onderweg kom je verschillende kabouters tegen. Sommige kabouters wijzen je alleen de weg, maar bij andere kabouters is ook een opdracht.

Buggyproof: Een stevige kinderwagen met dikke banden zou kunnen
Lengte pad: 1,5 km
Startpunt: Bij het duurzaamheidscentrum, Bosrand 2, 9401 SL Assen

Pannenkoekenboerderij het Kabouterwoud

Naast pannenkoekenboerderij het Kabouterwoud zit een kabouterpad. Je kunt er gebruik van maken zonder dat je in de boerderij gaat eten. Maar even een tip van mij? Doe het wel. Het is zo’n leuk restaurantje. Dat terzijde, het kabouterpad is ontzettend leuk! Om de 30 meter is er wel een kabouter, paddenstoel of speeltoestel.

Buggyproof: Ik zou het niet doen maar onmogelijk is het niet
Lengte pad: zo ongeveer een halve kilometer
Startpunt: Ommerweg 59, 7921 TB te Zuidwolde

Kabouterpad in Gieten

Bos, paddestoelen, konijnenholletjes en kronkelpaadjes. Kabouters zijn er dol op! Zet je rode puntmuts op en waan je in de wereld van de kabouters. Want dat kabouters niet alleen in sprookjes bestaan, ontdek je in bij camping het Zwanemeer in Gieten. Deze expeditie van 2 km is geschikt voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Onderweg kom je zeven markeringspaaltjes tegen met een groene puntmuts en witte stippen. Zoek hier naar een opdracht, voer deze uit en ga op zoek naar de volgende puntmuts.

Buggyproof: ja maar kan modderig zijn bij regen
Lengte pad: 2 kilometer
Startpunt: Het startpunt is op de parkeerplaats van Zwembad Zwanemeer Gieten – Oude Groningerweg 18, 9461 BP Gieten

Kabouterpad ’t Witte Zand

Dit kabouterpad is leuk wanneer je er toch in de buurt bent maar ik zal er niet voor omrijden. Het pad is best lastig te vinden. Ook staan er een niet heel veel kabouterpaaltjes. De paaltjes die er staan zijn dan wel weer erg leuk gemaakt.

Buggyproof: Nee
Lengte pad: Een langere route met blauwe kabouters (rond 1 uur). Een kortere route met rode kabouterpaaltjes (3 kwartier)
Startpunt: Middendorpsstraat 16, 7855 PR Meppen
Loop via het zandpad richting het bos. Het duurt dus even voordat je een kaboutertje tegenkomt.

Kabouteruitjes in Drenthe

Kabouterland Exloo

Het kabouterland in Exloo is meer dan gewoon een kabouterpad. Het is een heel park in kabouterthema. Het park heeft meerdere speeltuinen, wandelroutes maar ook allerlei dieren. Voor peuters en kleuters het perfecte uitje voor een leuke ochtend of middag.

Adres: Zuiderhoofdstraat 11, 7875 BW Exloo

Rijk der Kabouters

Ook het Rijk der Kabouters is helemaal ingericht in het kabouterthema. Je kunt er wandelen tussen de kabouters, spelen in de speeltuin of bij de kabouterhut iets eten. Leuk voor een ochtend of middag vermaak voor kinderen tot een jaar of 8.

Adres: Gieterstraat 20, 9463 PX Eext

Sprookjeshof Zuidlaren

Het sprookjeshof is de grootste van de lijst met kabouteruitjes in Drenthe. Het heeft een sprookjesbos, een kinderboerderij, veel speelmogelijkheden en een indoor Speelparadijs van 3.000 m2 groot. Dit park is groot genoeg voor een hele dag vermaak. Uitgespeeld? Ga dan eens wat lekkers eten bij één van de drie horecapunten.

Adres: Groningerstraat 10, 9471 AR Zuidlaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.