Kabouterpad in Odoorn bij uitkijktoren en Poolshoogte

Weer een bericht van jullie kabouterspeurders. We gingen deze keer naar het kabouterpad in Odoorn bij de uitkijktoren en het restaurant Poolshoogte.

kabouterpad-in-odoorn-uitkijktoren

Kabouterspeurders to the max

Ik heb niet veel doelen in mijn leven maar alle kabouterpaden in Drenthe bij langs is er 1 van. En ik kan het rijtje al mooi vullen. Maar het kabouterpad in Odoorn stond er nog niet op. Ik was al wel eens bij de beroemde uitkijktoren geweest, en ook het restaurant Poolshoogte was mij al bekend. Maar dat kabouterpad moest eens grondig onderzocht worden door mij en Gijs, aka kabouterpadexperts. Met puntmuts en vergrootglas was het tijd om te onderzoeken.

Kabouterpad in Odoorn

Over dit Kabouterpad in Odoorn kon ik erg weinig informatie vinden. Ja, wat basisinformatie van 3 regels. Maar geen informatie van mensen die er zelf waren geweest. Ik was dus best nieuwsgierig. Vanuit Klazienaveen, waar ik woon is het ongeveer 25 minuten rijden. Op de parkeerplaats staat gelijk een bord waarop verschillende routes staan. Het kabouterpad was ook duidelijk aangegeven. Mooi!

De route begint voor het restaurant Poolshoogte en leid je zo het bos in. Door de bordjes met kabouters te volgen loop je de route van zo’n 1,5 km. Bij de route is een verhaal gemaakt met opdrachten. Deze kun je hier downloaden. Het verhaal gaat over een heksje wat haar toverdrank heeft omgegooid. Voor kinderen vanaf een jaar of 4 is het leuk om het verhaal erbij te volgen met de opdrachten. Voor jongere kinderen is het zoeken van de paaltjes al heel leuk.

Het bos zelf is ook een ontzettend mooi. Het is een loofbos gemengd met naaldbomen. Er staan ontzettend veel bramenstruiken en op het moment dat ik er was waren de blauwe bessen volop rijp. Bij een voedseltekort snap je waar je moet zijn haha. Erg leuk om daar te lopen. De paaltjes waren duidelijk en goed te vinden. De route zelf is niet ontzettend spectaculair maar door het verhaal erbij wordt het leuk.

kabouterpad-in-odoorn-uitkijktoren

De uitkijktoren en Poolshoogte

Na het wandelen waren wij wel toe aan wat drinken. Je kunt lekker zitten bij het restaurant Poolshoogte. Je schijnt daar ook lekker te kunnen lunchen. Ik miste in het geheel wel een soort speelplekje voor de kinderen. Er was wel een open ruimte om te spelen maar iets van een natuurlijke speelplek zou echt een goede toevoeging zijn. Na het drankje was het tijd om die hoge uitkijktoren te beklimmen. En poeh, dat was me wel een hoog ding hoor. Samen met Gijs klom ik het gevaarte omhoog. Het schijnt vroeger een brandtoren te zijn geweest. Dit was toch echt wel heel erg leuk en echt een aanrader! Misschien was dit nog wel leuker dan het kabouterpad zelf.

kabouterpad-in-odoorn-uitkijktoren

Wat vonden we?

Bij een kabouterpad als dit moet je geen spectaculair vermaak verwachten. Het is een wandeling in het bos met wat extra toevoegingen. Nogmaals, een speeltuintje was niet overbodig geweest. Maar het is een prachtig bos, een prachtige plek en zeker een aanrader.

Kabouterpad in Odoorn in het kort

Adres: Boswachter Meelkerlaan 5, 7873 TE Odoorn
Afstand: 1,5 km
Leeftijd: Zonder route tot een jaar of 4, met route tot een jaar of 8
Kinderwagenproof? Persoonlijk zou ik het niet doen maar onmogelijk is het niet. Het is geen blubberig pad maar het blijft zand met heuveltjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.