9 unieke uitjes voor twee in Drenthe

Ben je als stel al 30 jaar bij elkaar of wil je kijken of die leuke vent wel ècht zo leuk is als op de foto, een avondje uit met z’n tweetjes is altijd een goed idee. Ik heb 9 unieke uitjes in Drenthe voor je op een rij gezet.

unieke-uitjes-drenthe

Bijl gooien

Het is eens wat anders dan een avondje bioscoop of een bezoek aan een museum. Met bijlen die om je oren vliegen heb je vast geen last van awkward stiltes. Zo leer je misschien je partner op een hele andere manier kennen. Zit er onder het stoffige brilletje van je partner misschien een stoere Viking? Dit is de date om dat in ieder geval uit te zoeken. Deze hoort zeker bij het lijstje van unieke uitjes in Drenthe.

Locatie: Urban GRND Emmen – Nijbracht 41, 7821 CB Emmen

Suppen

Suppen is the new black. Stand Up Paddle is jezelf voortbewegen met een peddel op een surfboard. Het is een goede training voor je lichaam, maar vooral gewoon ont-zet-tend leuk! En ontzettend leuk om met je partner/lover/scharrel (vul andere opties zelf maar in) te doen.

Een aantal leuke adresjes om te suppen:

Zandpol/Nieuw-Amsterdam – suppenindrenthe.nl
Drouwenerveen – groepsuitje-drenthe.nl
Gasselte –dxadventurepark.nl
Schoonhoven – planschoonhoven.nl

Alpaca wandeling

Alpaca’s zijn zo leuk! Ze lijken op grote knuffels en je kunt er op een paar leuke adresjes in Drenthe zelfs mee wandelen. Bij een aantal locaties kun je een arrangement boeken met een overnachting op de boerderij. Hoe romantisch! Jij, je lover en een stelletje alpaca’s.

Wandelen met alpaca’s:
Tiendeveen – zonneveldalpacas.nl
Wittelte – alpaca-enzo.nl

Overnachten in een boomhut

Om nu op de eerste date gelijk te gaan overnachten in een boomhut is misschien wat overdreven. Toch is een overnachting in een boomhut natuurlijk wel heel erg gaaf en romantisch bovendien.

  • Boomhut XXL op camping d’Oldekamp. Deze boomhut is de winnaar van de Boomhut Battle 2019.
  • Camping torentjeshoek in Dwingeloo met 2 types boomhutten.
  • Landgoed tolhek in Anderen met een luxe boomhut.
  • Boomhut in het Nationaal Park Dwingelderveld met uitzicht op de sterrenhemel.
  • Boomhut op het Drouwenerzand. Inclusief toegang tot het attractiepark.
  • Overnachten op vijfsterrencamping de Norgerberg.
  • Boomhut XXL op vakantiepark Westerbergen. Inclusief jacuzzi
  • Boomhut in Ruinen met veel rust en ruimte.

Toeren met de Eko-Rocks

De Eko-Rocks is een ontzettend leuk elektrisch autootje. Met z’n tweetjes kun je op een milieuvriendelijke manier de omgeving ontdekken. Je mag in de Eko-Rocks rijden als je minimaal 21 jaar bent en in bezit bent van een auto-rijbewijs (B). Boek je bij Eko-tours dan kom je langs de vele bezienswaardigheden en de mooiste plekjes van  de prachtige natuur van Drenthe rond de Hunebed Highway. 

unieke-uitjes-drenthe

Daf rijden

Nog zo’n leuke manier om te toeren door Drenthe, maar nu in een Daf. Bij het Drents kwartiertje in Hooghalen huur je een Daf en toer lekker met je date door leuke dorpjes, de Drentse heide en pak een terrasje. Je kunt ook gerichte routes of activteiten boeken als een puzzeltocht of historische route.

Nature game Dwingeloo

Natuurlijk kun je samen met je partner een boswandeling maken in de vele mooie gebieden die Drenthe kent. Maar voor een beetje ‘spice’ in de date kun je ook kiezen voor ‘The Nature Game’. Vanaf hotel Spier ga je met een tablet het Dwingelderveld in. Daar speel je het spannende reality spel.

Escaperooms in Drenthe

Een escaperoom is leuk voor collega’s, vriendengroepen maar ook als date. Er zijn genoeg escaperooms in Drenthe geschikt voor 2 personen. Leuk voor de stellen die elkaar al wat langer kennen. Saai is het namelijk zeker niet!

De leukste escaperooms:

Emmen Waanderveld – escaperoomemmen.nl
Emmen Oude dierentuin- emmenescapes.nl
Meppel – escaperoommeppel.nl
Dwingeloo – escaperoomdwingeloo.nl
Sleen – sneakoutsleen.nl
Coevorden – escaperoomcoevorden.nl
Assen – assenescaperooms.nl

Rijden op een E-chopper

Een E-Chopper valt onder de categorie bijzondere bromfiets en gaat zo’n 25 kilometer per uur. Je kunt dus lekker op je gemak touren door het mooie Drenthe. Boek een arrangement met een picknick, of ga lekker ergens eten. Ideaal voor een romantisch uitje. Verschillende arrangementen met lunch kun je hier boeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.