Kabouterpad in Meppen bij camping ’t Witte Zand

Inmiddels mag ik mij wel DE kabouterpadinspecteur van Drenthe noemen. Door weer en wind zoek ik voor jullie (inclusief puntmuts) de leukste paden op om met de kleintjes te gaan lopen. We liepen het kabouterpad in Meppen bij camping ’t Witte Zand.

Kabouterpad-in-meppen-camping-t-witte-zand

Op zoek naar kabouters

Ping! In mijn mailbox ontving ik een overzicht met leuke uitjes in de provincie Drenthe. Ik sta ingeschreven voor allerlei nieuwsbrieven over de provincie omdat ik de leukste dingen wil meemaken en delen. Ik las over een kabouterpad in Meppen bij camping ’t Witte Zand. Het was zondag en we verveelden ons. 3 keer raden wat wij die middag zouden gaan doen.

De routeplanner gaf aan dat het maar 20 minuten rijden was. Toch gek dat iets wat zo dichtbij is zo onbekend is voor mij. Niet veel later reden wij de parkeerplaats bij de camping op. Eerst maar eens vragen waar dat hele kabouterpad begint.

Kabouterpad-in-meppen-camping-t-witte-zand
Het begin van het kabouterpad

Kabouters?

De vriendelijke meneer wees ons de weg. Nu kan het aan mij liggen en mijn richtingsgevoel van een goudvis. Maar ik kon dat hele kabouterpad toch nergens vinden. Ja, we vonden een beginbordje. Maar na een meter of 200 lopen kwamen we nog niks tegen. Nu zijn we natuurlijk ook wat anders gewend. Bij de andere kabouterpaden waar wij zijn geweest was er om de 30 meter een nieuw bordje. Dat was hier niet het geval. Ik wist het zeker, wij waren gewoon verdwaald. Wij weer teruglopen dus. Ik was er ondertussen al hélemaal klaar mee en had de neiging om baby en kind in de auto te gooien en snel naar huis te gaan. Het is maar goed dat we de meneer weer tegenkwamen. Volgens hem liepen we echt goed en moesten we goed in de bomen kijken.

Wij dus wéér richting het bos en verrek, na een meter of 300 kwamen we inderdaad een bordje tegen met een kabouter. Ik ben nog nooit zo blij geweest met een kabouter. Er schenen 2 routes te zijn. De blauwe route met de blauwe kabouters is de lange route van ongeveer een uur. De rode route duurde ongeveer een half uur tot 3 kwartier. Ik was al lang blij dat we überhaupt een kabouter vonden. Het was een rode, dus de rode route was het!

Boswandeling

Het systeem bleek dus een beetje anders te werken dan wij gewend waren. Je komt dus alleen een bordje tegen als je een bepaalde afslag moest nemen. Moet je dus de hele tijd rechtdoor dan kom je dus al die tijd niks tegen. Als proffesioneel kabouterspeurder maakte mij dit een beetje in de war. Na een metertje of honderd twijfel je dus of je wel goed loopt. In totaal staan er zo ongeveer 10 paaltjes onderweg. Niet heel erg veel. Het bos zelf is mooi. Het was een fijne wandeling met flink veel lol met de kleuter en een baby in de draagzak die lekker om zich heen aan het koekeloeren was. Eerlijk? Het stelt niet zoveel voor. Vooral niet als je kabouterpaden als die bij het boomkroonpad gewend was. Maar het was een lekkere wandeling, de kleuter vond het geweldig en de baby genoot. Maar of we nog een keer komen?

Kabouterpad in Meppen

Adres: Middendorpsstraat 16, 7855 PR Meppen
Loop via het zandpad richting het bos. Het duurt dus even voordat je een kaboutertje tegenkomt.
Routes: Een langere route met blauwe kabouters (rond 1 uur). Een kortere route met rode kabouterpaaltjes (3 kwartier)
Meer informatie vind je op de site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.