Kabouterwoud en kabouterpad in Zuidwolde

Het was weer eens tijd om echte kabouters te zoeken. We aten pannenkoeken en liepen een pad. Ik vertel je hoe het was in het Kabouterwoud en kabouterpad in Zuidwolde.

Kabouterwoud-kabouterpad-in-Zuidwolde

Kabouterspeurders tot uw dienst

Ja hoor! De Kabouterspeurders van Drenthe staan weer voor je klaar om de kabouteruitjes van de provincie te beoordelen. Favoriet was nog steeds het Kabouterpad bij het Boomkroonpad. Maar misschien bracht dit over de top kabouteruitje daar wel verandering in. We brachten de baby naar oma en ik ging met de kleuter naar het Kabouterwoud en kabouterpad in Zuidwolde. Vanaf Klazienaveen is Zuidwolde ongeveer een half uurtje rijden. Ik vind dat goed te doen. Zuidwolde ligt in de buurt van Hoogeveen en tegen de grens van Overijssel aan. Het is echt een prachtig stukje Drenthe wat ik helemaal niet zo heel goed ken. Dat wil ik echt veranderen want het voelde echt een beetje als vakantie die dag.

Kabouterwoud-kabouterpad-in-Zuidwolde

Pannenkoeken in het Kabouterwoud

Nu was het weer prachtig en waren wij op het moment van aankomst als enige. Dat helpt natuurlijk wel mee in het perfecte plaatje. De pannenkoekenboerderij, het Kabouterwoud leek wel uit een sprookje te komen. Zo kneuterig! Er was een grote air-trampoline waar Gijs en ik natuurlijk meteen op moesten maar buiten stond er ook een skeltertje en kabouterhuisje.

Kabouterwoud-kabouterpad-in-Zuidwolde

Binnen is meer

Toen Gijs even naar het toilet moest kon ik het niet laten om even binnen te kijken. Binnen was misschien nog wel kneuteriger dan buiten. Het leek echt op een kabouterhuisje. Overal kaboutertjes en kneuterige aankleding. Maar het hoogtepunt (voor Gijs vooral) was dan wel de speelkamer met echte springkussen. Je begrijpt dat wij nog lang niet naar huis gingen. Over het eten zelf kan ik niet vreselijk veel zeggen. Ik had namelijk een kindermenu met patat en Gijs had poffertjes. Wel waren er allerlei vleesgerechten, pannenkoeken en veel kindermenu’s. Er is denk ik voor iedereen wel wat.

Lees hier alle blogs over Drenthe

Kabouterpad in Zuidwolde

Direct naast het Kabouterwoud zat een kabouterpad. En ja, daar gaat mijn hart sneller van kloppen ja. Don’t judge me! Het leuke aan dit kabouterpad was dat het hele bos vol stond met Kabouters, kabouterhuisjes, beelden, spelletjes en meer. Het was niet eens persé een route maar meer een soort mini-belevingsbosje.

Halverwege het bos popte er opeens een soort speeltuintje op. Dat was leuk! Daar moesten we natuurlijk ook even spelen. Al met al was het een leuke maar korte route. Langer dan een half uurtje ben je niet onderweg. Als je het mij vraagt is het geschikt voor kinderen tot en met 6 jaar ongeveer. Wij vonden het een erg leuke toevoeging! En ons kabouterhartje is zeker sneller gaan kloppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.