9 gratis uitjes in Zuidoost Drenthe voor het hele gezin

9 gratis uitjes in Zuidoost Drenthe voor het hele gezin

Kom je uit Zuidoost Drenthe of ga je in de buurt op vakantie dan moet je zeker even verder lezen. Ik heb namelijk 9 gratis uitjes in Zuidoost Drenthe voor je op een rijtje gezet.

 

9-gratis-uitjes-zuidoost-drenthe

 

Tip: Ben jij regelmatig op zoek naar een Bol.com kortingscode of Hema korting? Meld je dan gratis aan bij 24/7 Discount. Via deze website ontvang je extra korting bij meer dan 2.500 webshops, bovenop eventuele kortingscodes en aanbiedingen! Op deze manier bespaar je al snel honderden euro’s per jaar.
Ontvang als Elkeblogt bezoeker direct € 5,- tegoed bij aanmelding!


 

 

Griendtsveenparkje

Ik begin gelijk met mijn favoriet. Dat is namelijk het Griendtsveenparkje in Erica/Schoonebeek. Ik heb hier al een keer een uitgebreid artikel over geschreven dus ik wil niet in herhaling vallen. Perfect voor een uurtje plezier. Je hebt er leuke speeltuintjes, veel diertjes en een gezellig terrasje waar je wat kunt drinken.

 

Rensenpark

Het Rensenpark is de oude dierentuin van Emmen. Dit park is omgebouwd tot stadspark. De speeltuinen zijn er nog. Ook is de kinderboerderij nog aanwezig. Wel hoorde ik laatst dat de kinderboerderij failliet was? Hoe dat zit durf ik niet te zeggen. Ook hier heb ik al eens een uitgebreid artikel over geschreven. Klik hier.

 

 

Natuurgebied

Drenthe staat natuurlijk bekend om zijn prachtige natuur. Ook in Zuidoost Drenthe zijn er een aantal prachtige plekjes. Favoriet is toch wel het Bargerveen bij Weiteveen. In alle seizoenen heeft dit natuurgebied wel iets te bieden.

 

kindje-in-draagzak-draagdoek

 

IJstijdpad

Nog zo’n mooi stukje natuur in Zuidoost Drenthe is het IJstijdpad in Klazienaveen. Heerlijk om langs het kanaal te fietsen of er te wandelen. Onderweg kom je een leuk theehuisje tegen waar je zeker even kunt gaan zitten.

 

ijstijdpad

 

 

Raadhuisplein

Het raadhuisplein in Emmen is een aantal jaren geleden opnieuw aangelegd en dat is echt een pareltje geworden hoor. Voor de ingang van Wildlands is een groot plein aangelegd met een grote speeltuin, een skatebaan en veel water. Vooral dat water is erg leuk bij warm weer. Papa en mama kunnen lekker een kopje koffie drinken bij 1 van de terrasjes en de kinderen leven zich uit in de speeltuin. Wel even droge kleren meenemen 😉

 

Kinderboerderij bij Parc Sandur

Het kinderboerderijtje van Parc Sandur is klein maar wel leuk. Met een aantal schapen, varkens, kippen en andere dieren is het toch leuk om het eens te bezoeken als je in de buurt bent.

 

Speeltuin Ermerstrand

Bij het Ermerstrand zit ook een speeltuin. Daar heb ik trouwens ook al eens over geschreven. Klik hier. Deze leuke speeltuin is op de meeste dagen gratis te bezoeken. Als je tijd hebt kun je ook nog eens lekker langs het meer wandelen 🙂

 

ermerstrand

 

Kinderboerderij ‘De Noaberhoeve’

Bij deze kinderboerderij ben ik zelf nog nooit geweest. Ik heb wel gehoord dat het een leuk boerderijtje is. Informatie kun je hier vinden.

 

 

Deze post heeft een reactie

  1. Leuke tips! De kinderboerderij in het Rensenpark bestaat overigens nog! 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu