Gratis uitje: IJstijdpad bij Klazienaveen

IJstijdpad-klazienaveen

Het IJstijdpad tussen Klazienaveen en Klazienaveen-Noord is echt een prachtig stukje natuur in Drenthe dat ik jullie graag wil laten zien.

 

 

IJstijdpad

Wat hebben we hier in Zuidoost Drenthe toch prachtige natuur. Wat ben ik toch vaak blij dat ik hier woon. Mooie bossen en stukken natuur. Het IJstijdpad bij Klazienaveen is zo’n plekje. Dit pad hoort bij de 5 mooiste fietspaden van Drenthe (bron) maar is toch bij veel mensen onbekend.

 

IJstijdpad-klazienaveen

 

Wat is er te doen?

Eigenlijk is het een groot wandel- en fietspad langs de veenvaart. Onderweg kom je mooie natuur tegen en de geschiedenis van Nederland in de IJstijd. Je kunt informatie lezen over de keien die zijn blijven liggen uit de IJstijd maar ook over het gebied. Je komt mooie plekjes tegen. Neem een picknickmandje mee en je kunt er heerlijk zitten picknicken bij de leuke zitplekjes. Bij thee- en koffieschenkerij ‘De groene Trambrug’ kun je lekker een kopje thee drinken en zitten langs het water.

 

IJstijdpad-klazienaveen

 

Meer doen in de regio?

Benieuwd wat je nog meer kunt doen in Zuidoost Drenthe? Ik heb hier al eens mijn 5 favoriete binnenzwembaden op een rijtje gezet. Ook zijn er genoeg binnenspeeltuinen in Drenthe die ik hier op een rijtje zette. En wil je nou eens lekker uit eten met de kinderen? Kijk dan eens bij mijn lijstje van 10 kindvriendelijke restaurants van Drenthe.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.