Knutselen met schelpen – 15 ideeën, spelen en activiteiten voor kinderen

knutselen-met-schelpen

Schelpen zijn mooi en uniek. De parels van het strand en de natuur. We moeten er zuinig mee zijn. Kies de mooiste uit zodat je kunt knutselen met schelpen. Voor je op een rij de leukste ideeën, spellen en activiteiten voor kinderen.

knutselen-met-schelpen

Spelen ontdekken en leren met schelpen

Voor kleuters, maar ook voor oudere kinderen (en zelfs volwassenen) zijn schelpen magisch. Let wel op! Schelpen kunnen scherp zijn. Koop je een mix met schelpen dan heb je allerlei mooie en bijzondere exemplaren bij elkaar. Leg ze op de zomerse thematafel gewoon ter decoratie. Maak afdrukken in klei of leg ze in de zandtafel. Heb je genoeg schelpen en stenen? Maak er een mooie mandala van. Of laat kinderen de schelpen tellen, op vorm sorteren of juist op grootte of kleur. Voor oudere kinderen is het leuk om ze onder een microscoop te leggen en ze te onderzoeken.

Schelpen versieren

Schelpen zijn van zichzelf natuurlijk al prachtig maar je kunt ze ook versieren tot echte eye-catchers. Gebruik voor het beschilderen acrylverf. Deze verf blijft goed zitten. Geen acrylverf in huis? Nagellak is ook een goed alternatief.

Knutselen met schelpen

Soms wil je gewoon iets leuks en schattigs maken. Deze items zijn perfect. Als je eerst van van zoutdeeg een vorm maakt, kun je zo de schelpen er indrukken. Denk ook eens aan bijvoorbeeld een hartvorm of een klein rondje die je aan een ketting zou kunnen rijgen. Maak er van tevoren een gaatje in zodat je hem op kunt hangen. Of gebruik de schelp als basisvorm voor een dier of ander object. Teken of knutsel om het diertje heen om er een geheel van te maken.

Cadeautjes & voor in huis

Cadeautjes voor iemand anders, iets leuks voor in huis of gewoon iets leuks voor jezelf. Schelpen zijn zo mooi dat ze prachtig in huis staan. Smelt een waxinelichtje om tot kaarsje en zo heb je een prachtig cadeautje. Maak met datzelfde brooddeeg van net een mooi pennenbakje of kaarsenstandaard. Met een dun spijkertje sla je een gaatje in een schelp en kun je er weer alle kanten mee op. Maak er een mooie ketting van of zo’n mooie hanger voor in de tuin. Heb je nou echt veel schelpen? Plak ze met een lijmpistool op een krans en zo heb je een prachtige schelpenkrans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.