Boekenreview: Retteket! We gaan nog niet naar bed!

Ik vind het leuk om jullie af en toe een nieuw boek te laten zien. Ik review vandaag het boek ‘Retteketet! We gaan nog niet naar bed!’ van Harmen van Straaten, het boek is uitgegeven door Leopold.

 

retteketet-we-gaan-nog-niet-naar-bed

Retteket! We gaan nog niet naar bed!

 

Dit prentenboek van Harmen van Straaten oogt heel vrolijk en nodigt gelijk uit om te lezen. Het boekje is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder. Op elke bladzijde staat wat tekst en een mooie illustratie. Dit boek heeft voor kinderen denk ik een fijn formaat, lekker groot. Op bol.com bestel je hier dit boek voor €13,99.

 

retteketet-we-gaan-nog-niet-naar-bed

 

Waar gaat het over?

Het boek gaat over diertjes die naar bed moeten. Dieren zijn altijd aantrekkelijk voor kinderen. Ze verzinnen allemaal een smoesje om het naar bed gaan uit te stellen. Het verhaal bevat veel grapjes die peuters en kleuters vast aanspreken. Het boek is op rijm geschreven en daarom leest het lekker weg. Het boek spreekt vast aan. Peuters en kleuters willen ook niet altijd naar bed weet ik uit ervaring 😉

 

retteketet-we-gaan-nog-niet-naar-bed

 

Wat vonden we er van?

Gijs is 2 en een half en nog net iets te klein voor het boek. Hij begrijpt nog niet alles en daarom denk ik dat ik het boek nog een tijdje in de kast leg. Wel sprak het boek hem aan en zat hij geconcentreerd met mij op de bank naar mij te luisteren. Wel heeft mijn peuter de neiging om constant aan de bladzijden te gaan trekken. Op zich niet erg maar omdat deze bladzijdes niet van karton zijn maar van dunner papier moest ik daar wel een beetje voor uitkijken.

 

Leestip: 4 redenen waarom voorlezen belangrijk is

 

Conclusie 

Een ontzettend leuk boek voor kinderen vanaf 3 (misschien 3,5) jaar. Ik kan me voorstellen dat dit een leuk boek is om te geven op een kinderverjaardag. Ik ben postief 🙂

 

 

* Dit boek heb ik ontvangen voor een review en bevat mijn eerlijke mening

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.