De verbouwing van onze woonkamer

Het is al een jaar geleden dat we onze woning kochten en begonnen met de grote verbouwing. Hoog tijd dus dat ik de verbouwing van onze woonkamer laat zien. Inclusief heel veel foto’s!

 

 

Hoe was het?

Elke keer als ik dit soort foto’s zie dan denk ik: wauw, het was echt heel oud en lelijk zeg! Tussen de keuken en de woonkamer zat een muur, er zat nog een grote open haard in en alle kozijnen en ramen waren toe aan vervanging. We hebben nog even getwijfeld maar we hebben besloten om toch de open haard weg te halen. Ook is de muur tussen de keuken en kamer weggehaald en dat is echt een enorme verbetering.

 

Het verbouwen

Ondanks dat de boel flink opgeknapt moest worden is voor mijn gevoel niet heel veel tijd in deze ruimte gaan zitten. Het slopen van de mantel was wel een gedoetje. Maar voor de rest? Nouja, laat ik het zo zeggen ik weet het gewoon niet meer zo goed allemaal :p Blijkbaar heb ik het diep weggestopt.

 

 

Het resultaat

 

De woonkamer

Met onze woonkamer ben ik heel blij! Ik vind die blauwe kleur die we op de muur hebben gedaan ontzettend goed uitkomen. In combinatie met onze leren bank vind ik het zo een ontzettend leuk plaatje. In plaats van de open haard hebben we een pelletkachel. Ik heb al een keer een review geschreven en zal daar dan ook niet heel veel over zeggen behalve dat we er heel tevreden over zijn.

 

De eethoek

Oké, ik zal eerlijk zijn. Met deze hoek ben ik gewoon nog niet zo heel blij. Niet dat ik het persé vreselijk vind maar het is gewoon nog niet helemaal naar mijn zin. Zo zou ik heel graag een nieuw eettafel willen maar vinden we het gewoon zonde om er eentje aan te schaffen met dat peutergesmeer. Als ik zo de foto’s bekijk denk ik gewoon: nee, het is het niet helemaal. Ik wil dat nog een keer anders..

 

Maar over het algemeen ben ik gewoon heel blij met ons huisje en met de ruimtes. Vooral als je het vergelijkt met hoe het eerst was.

Voor en na

Nu het leukste vind ik zelf dan, de voor en na foto’s. Wat een verschil hè!

 

 

 

Benieuwd naar andere delen van mijn huis? Zo schreef ik al eens over onze keuken, Gijs’ kamer en onze eigen slaapkamer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.