Waarom doen we geen cadeaus met Kerst?

Ondanks dat ik het heerlijk vind om mijn kind lekker te verwennen doen we bewust geen cadeaus met Kerst. Ik vertel je waarom.

Kerstcadeaus

Tegenwoordig is het al bijna normaal in Nederland dat je met Kerstmis ook iets geeft. De Amerikaanse traditie met cadeautjes onder de boom is eigenlijk al helemaal overgewaaid. En ik moet eerlijk zijn, we doen bij mijn schoonmoeder thuis wel iets kleins met cadeautjes. Maar zelf in ons gezin niet. En ondanks dat ik het wel heel gezellig zou vinden staat het me toch tegen.

Kerst draait niet om cadeaus

Voor mij draait Kerstmis niet om cadeautjes maar om de geboorte van Jesus. Ik vertel aan de jongens het Kerstverhaal en maak het gezellig in huis. Kerst draait om gezelligheid, familie en geloof. We vieren de geboorte van Jesus en staan even stil bij het leven. Hoor mij nou een potje het heilige boontje uithangen, maar toch. Ik zal eerlijk zijn, ik ga bijna niet naar de kerk en bid echt niet elke avond maar cadeaus gaat me gewoon te ver. Dat is in mijn ogen totaal niet passend. Zo ga ik ook niet mee in dat hele Kerstmanverhaal.

Sinterklaas is net geweest

Daarnaast is Sinterklaas ook net weg. Het kind is overladen met cadeaus en om nou een maand later weer zoiets te doen hoeft van mij niet. Hooguit ga ik even naar de winkel voor een leuk kinderboek om samen uit te kunnen lezen. Of ik heb ook wel eens een mooi kaarsje gekocht voor Jan en Gijs dacht ik. Zoiets vind ik zelf dan wel weer leuk.

Hoe vieren we het dan wel?

We beginnen altijd met een groot, uitgebreid ontbijt. Daarna moet Jan werken. Ook niet echt volgens de Kerstgedachte maar toe maar, daar doe je niet zo veel aan. De jongens en ik gaan dan naar familie toe. ’s Avonds maken we het nog even gezellig in huis en dat is het dan alweer ­čśë Niet te veel poespas, gewoon gezellig.

Leestip: Kersthapjes voor dreumes en peuter

Doen wat jij wil

Weet je? Ik kan wel van alles overal van vinden maar je moet gewoon lekker doen wat jij wil. Betekent Kerst voor jullie wel gezelligheid met cadeaus? Prima toch? Gewoon doen wat je zelf wil. Iedereen viert het op zijn eigen manier <3

* De links in dit artikel zijn gesponsord

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.