Door Marjolein: Niemand mag alleen zijn

Elke maand vertelt Marjolein in een blog over haar leven als mama van Lauren. Ik zag zoiets leuks om de Instagram van Marjolein dat ik heb gevraagd of ze er een blog over wilde schrijven. De opvang van haar kindje bezoekt elke maand de ouderen.

 

Door Marjolein

 

Niemand mag alleen zijn

De titel van mijn volgende blog ‘Niemand mag alleen zijn’, vind ik toepasselijk bij het volgende wat ik ga schrijven omdat er de laatste tijd veel reclame werd gemaakt over de eenzaamheid onder de ouderen in ons land. Het is nu de laatste maand van het jaar en in deze maand denk ik daar zelf ook altijd weer wat meer over na.
Mijn oma is meer dan 30 jaar weduwe en ook de oma van mijn vriend is al ruim 20 jaar alleen. Sinds vorig jaar nodigen wij mijn vriend zijn oma uit met de Kerst. Ze is afgelopen week 90 jaar geworden. Ze vindt het gezellig, al is ze half doof en krijgt niet alles mee. Dat er mensen om haar heen zijn en vooral haar achter kleinkind maakt het extra leuk. Je ziet haar opbloeien.Wij gaan dan ook vaak op visite bij haar. Mijn eigen oma woont niet om de hoek, maar ik ga als ik in Emmen ben dan ook graag even op bezoek.

 

Naar de oudjes

Er zijn veel oudere mensen die alleen zijn en daarom vind ik het initiatief van onze gastouder zo tof. Onze gastouder Ratjetoe in Enschede gaat iedere eerdere donderdag van de maand naar een ouderen centrum in Enschede.
Ik vind het zoiets moois. Als Lauren daar naartoe gaat zit ik altijd te wachten op foto’s. Ik vind het zo leuk om te zien hoe die kleintjes omgaan met de ouderen en hoe die ouderen daar weer van opbloeien.
Ze drinken gezellig samen iets, spelen sjoelen en doen nog veel meer leuks.

 

 

Eenzaam en alleen

Er zitten vele oudere mensen die niemand meer hebben die op visite komen of waar maar eens per maand iemand langs komt van de familie. Ik vind het eigenlijk best sneu voor deze mensen.
Mijn moeder werkt ook in de ouderenzorg en ik wandel er wel eens binnen met Lauren wanneer ik bij mijn ouders in Drenthe ben.
Als Lauren daar de woonkamer binnen loopt bij de oudere mensen, zie ik enkele oudere mensen weer opbloeien. Ze proberen contact met Lauren te krijgen en ik hoor Lauren wel eens zeggen ‘Kijk, mama, opa’s en oma’s’. Ik denk dat zij dit dan zegt omdat onze gastouder dit ook benoemd als zij naar de oudjes gaan.

 

Iets wat ik mee wil geven. Ga eens wat vaker op visite bij je opa of oma. Vertel dit verhaal aan de opvang van je kind. Misschien zit er in jouw omgeving ook wel een ouderencentrum waarmee zoiets te regelen valt want zeg nou zelf, dit is toch leuk?

Liefs,
Xx
Marjolein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.