Home » Wat ik het ergste vond aan een burn-out hebben

Wat ik het ergste vond aan een burn-out hebben

Eigenlijk heb ik best lang getwijfeld of ik dit wilde vertellen. Het is namelijk niet iets waar ik trots op ben. Maar als je dingen als een burn-out bespreekbaar wilt maken moet je ook de donkerste kant laten zien.

 

burn-out

 

Burn-out klinkt gezellig

Voordat ik een burn-out had kon ik me gewoon niet voorstellen hoe dat zou zijn. En laat ik je vertellen dat als je dat denkt, dat je dan goed zit. Als je je voor kunt stellen hoe het voelt dan moeten er alarmbellen gaan rinkelen. Eigenlijk kan ik me voorstellen dat een burn-out best gezellig klinkt. Je kunt niet werken, je moet vooral leuke dingen doen, je moet heel veel rusten en je ligt dus vooral de hele dag door lekker chill te netflixen. Het klinkt dus gewoon bijna ‘leuk’.

 

Burn-out en mama zijn

Weet je wat ik het allerzwaarst vond aan de hele burn-out? Dat ik nog een klein kindje had om voor te zorgen. Ik vond het gewoon zo erg dat Jan bijvoorbeeld ’s morgens naar zijn werk ging, ik zag zo op tegen het alleen zijn met Gijs 🙁 Ik wist gewoon niet hoe ik de dag door moest komen. Alles was te zwaar. Ik kon nog geen boekje met hem lezen, ik kon niet met hem spelen, ik kwam met moeite de dag door. Als ik wist dat hij ’s avonds in bad moest dan kon ik daar gewoon al van huilen. Ik vond het zo verschrikkelijk zwaar. En daar voelde ik mij dan weer ontzettend schuldig over. Ik vond mezelf een verschrikkelijke moeder. Ik zette Gijs gewoon de hele dag voor de tv. Ik kon gewoon niks en dat vond ik echt vreselijk 🙁 Want het was niet dat ik het niet wilde, mijn lichaam was gewoon helemaal op.

 

Schuldig

Ik heb me in die tijd zo schuldig gevoeld. Ik vond het zo erg dat ik de uren telde dat ik mijn kind eindelijk naar bed kon brengen. Ik vond het zo erg dat ik niet met hem weg kon, dat we de hele dag alleen maar in huis zaten en dat ik gewoon blij was dat ik hem even naar de opvang of naar een oma kon brengen. Ik hield zo veel van hem maar ik kon het gewoon echt niet..Nu ik weer beter ben weet ik dat het iets tijdelijks was. Ik ben zo blij dat ik weer kan genieten van mijn ventje. Dat ik weer lekker met hem kan spelen, gek doen en knutselen.

 

Tips! 

Zit je nou in die situatie? Dat kan ik je het volgende meegeven, Het wordt wordt echt beter. Het duurt ontzettend lang maar er komen betere tijden. Daarnaast zei iemand het volgende tegen mij: “Gijs wil maar 1 ding en dat is zijn mama, hij heeft nog nooit zoveel tijd met zijn moeder gehad’. Toen ik dat besefte liet ik het wat los.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.