Waar gaan we op letten bij het kiezen van een basisschool

waar-op-letten-zoeken-basisschool

Het klinkt vreselijk, mijn kind moet binnenkort naar de basisschool. Tijd om er eentje uit te zoeken. Maar waar gaan we op letten bij het kiezen van een basisschool?

 

 

Help!

‘Jij weet precies waar jij op moet letten bij het kiezen van een basisschool, want jij bent juf.’ Ik denk dat veel mensen dat denken over mij. Maar niets is minder waar. Ik vind een school uitkiezen voor mijn zoon ontzettend moeilijk. Toch weet ik wel wat ik belangrijk vind en waar ik op wil letten. Nee, dat zeg ik niet goed, ik doe dit natuurlijk samen met mijn man. Maar hij is wat dat betreft niet zo moeilijk. Ik wil er wel even bij zeggen dat dit geschreven is uit mijn positie als mama en niet als juf.

 

Waar gaan we op letten bij het kiezen van een basisschool:

 

Ligging

Want ondanks dat ik best aangetrokken ben tot bepaalde scholen in Emmen, wij gaan toch gewoon kiezen voor een school in Klazienaveen. Ik wil dat ik Gijs gewoon op de fiets kan brengen en halen. Ook vind ik het belangrijk dat Gijs gewoon in het dorp vriendjes kan maken. Gelukkig hebben we keus genoeg in ons dorp wat scholen betreft, dus dat komt wel goed.

 

Aandacht voor mijn kind

Het liefst heb ik klassen van 15 kinderen met een leerkracht en onderwijsassistent. Maar ik snap ook dat dat niet realistisch is. Maar toch ben ik benieuwd of we een school kunnen vinden waarbij de klassen niet overvol zijn en er voldoende aandacht is voor mijn kind.

 

Aandacht voor spelen 

Ik vind spelen zó belangrijk! Ik hoop dat ik een school kan vinden wat hier een beetje bij aansluit.

 

Een school dat verder kijkt dan alleen cijfertjes

Als mama vind ik cijfertjes helemaal niet zo belangrijk. Ik word soms best een beetje allergisch van al dat gemeet en getoets. Ik zoek een school wat kijkt naar mijn kind, zijn talenten, zijn karakter, hoe hij zich voelt, of hij gelukkig is en dan pas een keertje naar zijn cijfertjes kijkt.

Leestip: 20 traktatie ideeën 

 

Waar moet je op letten bij het kiezen van een basisschool?

Weet je, ik kan wel vertellen wat ik belangrijk vind maar ik denk dat je vooral moet kijken naar jezelf. Voelt het goed? Word je goed ontvangen? Zijn de mensen aardig, voldoet de school een beetje aan je eisen? En dan nog.. Je kunt nooit een school vinden die 100% aansluit bij jouw wensen. Ik denk dat het altijd een lastige keus blijft.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.