Voorlezen met de nieuwste boekjes uit de najaarscollectie van uitgeverij Clavis

Als blogger heb je het geluk dat je soms de nieuwste boekjes mag reviewen. Vandaag vertel ik je over de nieuwste boekjes uit de najaarscollectie van uitgeverij Clavis.

 

 

Voorlezen

Ik heb geluk met een jongetje dat gek is op voorlezen. Er zijn periodes dat hij meerdere keren op een dag met een boekje aan komt lopen dat ik dan moet voorlezen. Het liefst met gekke stemmetjes en al. Ik doe het met liefde, al is voor de tiende keer hetzelfde boekje voorlezen niet persé mijn hobby. Ik ben van plan om in deze week elke woensdag een boekje in schoen te doen. Hopelijk creëren we dan wekelijks een gezellig momentje samen, of is dat een beetje een te romantisch beeld 😉

 

14 muisjes in de winter

 

14-muisjes-in-de-winter

 

De boeken van de 14 muisjes is mij nog onbekend. 14 muisjes in de winter is mijn eerste kennismaking met het boek en met de meesterillustrator Kazuo Iwamura. Persoonlijk spreken de prenten mij erg aan. Ik vind het lekker kneuterig overkomen. Doet mij denken aan die kabouterboekjes van vroeger, ik weet niet of je weet wat ik bedoel? Had ook iets kneuterigs.

 

Het boekje is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en is denk ik door de mooie illustraties een prachtig prentenboek. Je koopt hem bij bol voor €14.95

 

 

Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot

 

klaasje-sinterklaasje-pakjesboot

 

Klaasje Sinterklaasje en de pakjesboot is een prachtig vormgegeven boek. Geschreven en geïllustreerd door Kathleen Amant, die je misschien ook kent van de ‘Anna-serie’. Zelf vind ik dit boek echt prachtig. Ik weet zeker dat kinderen alleen al door de plaatjes aangetrokken worden. Het boek vertelt een liefdevol verhaal over een jongetje dat ook ooit graag Sinterklaas wil worden.

 

Het boek is voor kinderen vanaf 4 jaar maar ik weet zeker dat mijn peuter van 3 ook al heel graag met mij de plaatjes wil gaan bekijken. Het boek is bij bol te koop voor €14.95.

 

Saar in de winter

 

saar-in-de-winter
Als ik een persoonlijke favoriet zou moeten kiezen dan is dat zeker dit boekje. Saar in de winter is geschreven en geïllustreerd door Pauline Oud, onder andere bekend van de kraambezoekboeken. Ik weet zeker dat dit boekje mijn peuter van 3 aan gaat spreken. Hij is erg bezig met de herfst nu, blaadjes die van de boom vallen, en de wind die waait. Daarnaast vind ik de illustraties zelf prachtig!

 

Het boekje is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en is te koop bij bol vanaf €14,95.


 

* De boekjes in het review heb ik gekregen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.