Slaapupdate van Luuk 15 maanden

Lang verhaal kort. We hebben een kind. Dat kind slaapt slecht. Alles al geprobeerd! Een tijdje geleden hulp ingeschakeld van een slaapcoach en vanuit haar advies een mega duur ‘Fedde en Kees lakentje‘ gekocht wat een wondermiddel zou moeten zijn. Ik krijg met enige regelmaat de vraag hoe Luuk inmiddels een handenbindertje van een dreumes slaapt? Nou, daar kan ik heel kort over zijn: ‘stabiel onrustig!’

Stabiel onrustig

Ja ik heb er even over nagedacht. Maar stabiel onrustig past toch wel het best. Ik zal hem even uitleggen. Hij is elke avond en nacht een paar keer wakker. Er zijn niet echt grote uitschieters naar boven en beneden dus redelijk stabiel. Maar het blijft een onrustige slaper vandaar ‘stabiel onrustig’. Wat die hersens van mij kunnen bedenken hè! doet ze gewoon. Elke avond om 21.30 meldt meneer zich voor de fles (Nee inderdaad, die heeft ie echt niet nodig) en met een beetje geluk was dat de enige keer. Maar meestal horen we hem nog een keertje of 2 die nacht. Soms zijn er ook echt mindere nachten dat hij uiteindelijk tussen ons in belandt maar over het algemeen is het dus stabiel.

Je doet er niks aan!

Ik ben er echt van overtuigd dat dit onrustige slapen voor een groot deel in zijn karakter zit. Het is gewoon zo’n druktemaker. Hij zit geen seconde stil. We hebben denk ik inmiddels voor een eurootje of 300 aan beveiliging in huis want ja, meneer stond al een keer bovenaan de trap. Hij heeft al voor een paar honderd euro aan dingen gesloopt in dit huis. Hij laat gewoon snel van zich horen. Zodra er ook maar iets is gilt meneer. En ja, ’s nachts dus ook. En dat moeten we maar accepteren denk ik. Dat blijft zo tot dat hij hier zelf mee leert omgaan. En dan zal het nog een aanwezig ventje zijn. Dus juffen van school, be prepared!

1 Comment

  1. Wij hebben er ook zo een. Het komt goed, duurt even maar met 3 jaar ging hij doorslapen. Dus er is hoop! (Wij hebben toen ook alles uitgeprobeerd, hielp niks. )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.