Tips van de slaapcoach voor het beter slapen van je baby

tips-van-de-slaapcoach

Ken je het verhaal van die baby die nooit sliep? Nou dat is mijn baby. Dus we gingen naar de slaapcoach. Ik vertel je over de tips van de slaapcoach voor het beter slapen van mijn baby.

tips-van-de-slaapcoach

Slaap kindje SLAAP!!

Ik ga niet in herhaling vallen. Ik heb er ook al eens uitgebreid over gesproken, maar die baby van mij die slaapt niet. Oké oké, hij slaapt wel eens. Maar het voelt soms alsof hij alleen maar wakker is. En daar ben ik wel een beetje klaar mee. Voor ons gevoel hebben we alles al geprobeerd. Van rustgevende etherische oliën tot bij ons op de kamer slapen. Hij meldt zich gewoon standaard een keer of 6 ’s nachts. En ja, daar ga ik niet zo heel lekker op. Het is me snel te veel, kan me slecht concentreren, heb nergens energie voor. Nu ik dit typ ben ik ook gewoon moe. Ben er gewoon best klaar mee. Dus ik wilde toch eens kijken of ik wat tips in kon winnen. Via via kwam ik terecht bij een slaapcoach. Ik heb eerst de situatie uitgelegd en heb een week lang ingevuld wanneer en hoe lang Luuk sliep en wakker was. We spraken elkaar via beeldbellen en ze gaf me enkele tips.

Tips van de slaapcoach

  • Geef een knuffeltje mee met lichaamsgeur. Het kan zijn dat hij je mist en dat het knuffeltje net wat veiligheid biedt.
  • Zorg dat de dag niet te overprikkelend is. Sommige kinderen hebben moeite met het verwerken van die prikkels.
  • Geef overdag veel positieve aandacht. Een kind heeft aandacht nodig. Door hem genoeg overdag te geven vraagt hij er ’s nachts niet of minder om.
  • Geef de papfles voor het naar bed gaan in plaats van pas als hij ’s avonds wakker wordt. Wij geven Luuk de fles als hij ’s avonds wakker wordt. Maar voor het naar bed gaan is ook een optie.
  • Masseer zijn voetjes voor het slapen gaan.
  • Diepe druk uitoefenen bijvoorbeeld door te Jonassen in een laken.
  • Inbakeren met het Nunki lakentje van Fedde en Kees.

Het wonderlakentje

Nu waren er wat dingetjes die wij in het verleden al wel hebben geprobeerd en zijn er dingen die wij ook al doen. Ik probeer beide kinderen heel bewust positieve aandacht te geven, ik kan zelf niet goed tegen veel prikkels dus probeer mijn kinderen daar ook een beetje voor te beschermen. Dus voor mijn gevoel deden wij het meeste wel al. Maar er was 1 ding waar ik goede hoop op had. En dat was het lakentje. Dat verrekte ding mocht €80,- kosten (slik) maar alles voor de goede nachtrust. Het lakentje heeft een strak elastiekachtig deel waardoor je een beetje een idee van inbakeren krijgt. Ik las lovende reviews over ouders die na maanden eindelijk weer een nacht doorsliepen. Ik kwijlde al bij het idee.

Word vervolgd

Ik probeer geen hoop te hebben. Ik mag van mijzelf niet te veel verwachten. Maar hoe heerlijk zou het zijn mensen.. Gewoon 1 nacht slaap. Non-stop slaap. Om 23.00 uur de ogen dicht doen en tegen 7 uur wakker worden van babygebrabbel. Ik heb het lakentje nu 2 dagen in huis. Nacht 1 was een ramp, nacht 2 was goed. Ik laat je over een paar weken weten hoe het gaat en vertel ik je meer over het lakentje oké? Maar ondertussen fingers crossed mensen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.