Fedde en Kees lakentje – Onze ervaringen

fedde-en-kees-lakentje-ervaring-review

Volgens sommigen een wonderlakentje volgens anderen onzin. We probeerden het Fedde en Kees lakentje een week of 4 uit en ik vertel je over onze ervaringen.

fedde-en-kees-lakentje-ervaring-review

Slapen is voor baby’s

Een paar weken geleden nam ik je mee in ons slaapverhaal. Of eigenlijk ons slaap-horrorverhaal. Het verhaal over het heerlijke enthousiaste jongetje wat zo lastig slaapt. Dat jongetje dat overdag alle kasten leeghaalt, binnen no-time bij de trap, in de badkamer of in de speelkamer te vinden is. Het ventje waar we al een eurootje of tweehonderd aan allerlei kinderbeveiliging aan hebben geïnvesteerd. Met dat lieve mannetje gingen we naar de slaapcoach. Ik had mijn hoop gericht op het Fedde en Kees lakentje en deel nu een week of 3 later graag mijn ervaring met jullie.

Fedde en Kees lakentje

Ik had voorheen nog nooit van het Fedde en Kees lakentje gehoord. Maar zodra ik ervan hoorde had ik hoop. Hoop dat mijn zoon een keer een soort van door zou slapen. Of in ieder geval van 12 tot 6. Dan zou ik al heel gelukkig zijn. Het lakentje ziet er uit als een gewoon lakentje. Maar het lakentje heeft bovenin een brede band van zo’n centimeter of 30 van elastiek. Aan de achterkant van het matras kun je het lakentje vastmaken met klittenband zodat het lakentje gespannen blijft. Ligt je kindje onder het lakentje dan rits je hem aan de zijkant dicht.

Het lakentje vind ik persoonlijk shocking duur. €80,- mag het stukje stof kosten. Maar ik heb en had alles over voor een goede nachtrust. Een rib uit mijn lijf is dan nog goedkoop, als ik maar beter slaap. Het lakentje zelf is van erg goede kwaliteit. Alles is netjes afgewerkt. De stof is stevig, de kleuren zijn mooi en de naden zijn netjes afgewerkt. Ik kan wat betreft de kwaliteit echt geen nadelen vinden. Hier kun je jaren mee voor uit.

Onze ervaringen

Dag 1 was gelijk al gezellig. Denk maar niet dat meneertje onder het lakentje ging liggen. Maar ik had zoiets van, jammer dan jongen. Het moet maar even. En verrek hij viel in slaap. Die eerste nacht was hij toch wel vaak wakker. Het was vast wennen voor hem. Ik zou ook moeten wennen als ik opeens onder een ander soort deken zou moeten liggen. Dus ik trok nog niet gelijk conclusies, ik wachtte af.

In de dagen daarna leek het beter te gaan. 1 keer wakker, 2 keer wakker en verrek een paar keer doorslapen was er ook bij. In de weken daarna is het gewoon heel wisselend geweest. Hij heeft ook echt wel slechte nachten nog gehad. Maar hij was ook verkouden en kreeg weer een tandje. Maar hij heeft ook wel een keer of 3 doorgeslapen. Zoveel heeft hij nog nooit doorgeslapen.

Conclusie Fedde en Kees lakentje

Als ik het zo een beetje over de weken heen bekijk is het slapen zeker wel wat verbeterd. Ik denk zo’n 35%. Ja lach niet om het percentage, hier heb ik even over nagedacht. Toch is het voor ons geen wondermiddel. Het is geen jongen geworden dat heerlijk klokje rond slaapt in alle rust. Maar ik denk zeker niet dat dat realistisch is. Ook de prijs is even slikken. Aan de andere kant zie ik dat ze op Vinted aangeboden worden voor 75% van de aankoopprijs. Dus wel een risico dat ik zou durven nemen. Dus ja, ik zou het aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.