Persoonlijk

Burn-out en last van de menstruatie

Ik kan er zo weinig informatie vinden over de combinatie van een burn-out en last van de menstruatie, maar toch is het echt een ding. Zo erg dat ik uit noodzaak weer aan de pil ga.

burn-out-menstruatie

Burn-out en menstruatie

Aan het begin van mijn burn-out had ik het nog niet zo heel erg in de gaten. Ik voelde mij gewoon elke dag superslecht. Ik ga niet in herhaling vallen maar de eerste maanden waren verschrikkelijk! Na een aantal maanden ging het nog steeds niet goed maar werd ik heel maar dan ook heel langzaam iets beter. Toen kreeg ik door dat het een continu een aantal weken stabiel was en dan echt even een tijdje heel slecht. Is dit een link met de menstruatie?

Ja het is de menstruatie

Op een gegeven moment had ik het door. In de week voordat ik ongesteld zou worden begon ik mij heel raar te voelen. Opgejaagd, en onrustig. Ook kreeg ik wat meer last van hartkloppingen. In de dagen dat ik ongesteld was leek ik soms terug bij af. Enorme hoofdpijn, geen energie en ik trilde soms van de.. Ja weet ik veel, hormonen? Na een dag of 5 trekt het dan weer weg. Het was een patroon in combinatie met burn-out en last van de menstruatie. Waar wat kun je daar aan doen?

Leestip: Hoe lang duurt een burn-out?

Wat kun je er aan doen?

Als eerst heb ik geprobeerd allerlei informatie te vinden hierover. Maar er is dus gewoonweg niks over te vinden. Bij lotgenootjes vond ik wel wat herkenning. Toch maar de dokter gebeld en blijkt een burn-out en last van de menstruatie iets te zijn wat vaak voorkomt. Het is allebei een hormoonkwestie en het versterkt elkaar. Oplossingen zijn er eigenlijk niet. Ik mocht de pil proberen, dat zou het kunnen versterken of verzwakken. Na een paar maand aanmodderen ga ik het toch maar proberen. Best spannend want voor hetzelfde geld wordt het er alleen maar erger van. Ik hou jullie op de hoogte 🙂

13 thoughts on “Burn-out en last van de menstruatie

 1. Hoi,

  Dit is heel herkenbaar! Ik ben aan het herstellen van een burn-out. Ook ik had ongelofelijk veel klachten van mijn menstruatie. Ik heb een aantal maanden de pil geslikt. Maar ik word er voor de menstruatie somber en tobberig van. Ik ga nu weer stoppen met de pil en ben heel benieuwd of het nu beter gaat. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

 2. Hoi,
  Ik herken dit ook.
  Ik heb geen burn-out… maar zat er tegen aan.
  Op het moment dat ik idd opgejaagd , boos ben, lees moordneigingen heb, geïrriteerd, kort lontje, ben ik paar dagen later ongesteld .

  Vorig jaar Jan ben ik totaal suikervrij gegaan. Mede door deze zaken. Na 6 weken voelde ik nog niet veel. Pas na 100 dagen 3 maanden voelde ik de rust… weg opgejaagd gevoel. Dag liters liters bloed verlies. Heerlijk.
  Dat er ook kilo’s afvlogen was enorm fijn. Ik werd de betere mij.

  Helaas had ik 1 nov een bedrijfsongeval. Hersenschudding ! En als ik dus thuis kom te zitten… niets mag niets kan, komt die suiker vreter terug. Ik eet suiker, veel te veel. …. grrrrrrr.
  En ook dus weer opgejaagd boos en moe!!!!!
  De knop moet terug… de betere versie van mij voelde zoveel beter… nu mijn heersens nog.

 3. Omg bedankt voor deze erkenning!! Ik heb dit dus ook, ben nu 7,5 maand aan het herstellen en het gaat nog niet super, maar rond mijn menstruatie (nu) voel ik me zo naar, ik word daar altijd weer even angstig van en ga er conclusies aan verbinden. Het verband met menstruatie had ik al vaker gehoord, maar toch fijn om het hier ook even te lezen. Hoe ga jij ermee om? Minder doen en het gewoon uitzitten? Ik heb ook aan de pil gedacht, maar durf nu even geen risico’s te nemen. Kan nier wachten tot deze week voorbij is !!!

 4. Heel herkenbaar! Ik ben maar weer aan de pil gegaan, in de hoop dat het dan minder erg zou zijn. En nu de eerste x dat ik weer ongesteld zou worden is het iets beter dan zonder pil.

 5. Ook hier heel herkenbaar! Naar ook! Week voor de menstruatie erg neerslachtig, nerveus en doemdenkerig. Toen ik doorkreeg dat het te maken had met hormonen wel iets rustiger, maar dat je gevoel zo met je aan de haal gaat tijdens al een nare, moeilijke periode is heel vervelend. Durf niet te ‘spelen’ met hormonen door aan de pil oid te gaan..uitzitten dus een week per maand

 6. Oh wat fijn dat ik dit artikel heb gevonden. Ik kan er namelijk ook helemaal niets over vinden op het internet behalve jouw verhaal. Ik heb ook enorm last van mijn menstruatie. Soms begint het juist op de laatste 2 dagen en nog wat dagen daarna en soms een paar dagen ervoor en tijdens mijn menstruatie. Ik voel me ook zo raar dan, alsof ik weer helemaal terug bij af ben. Ik ga aan de pil wel weer proberen, want elke maand zo terug zakken zie ik niet zitten. Hopen dat het werkt!

 7. Is het uiteindelijk vanzelf wat minder geworden dat je last hebt van je menstruatie nu je lichamelijk weer sterker bent? Ik heb er zelf ook erg last van! Ik ben er sowieso 2 weken een stuk minder van en voor mijn gevoel op dat moment weer terug bij af. Dus ik zie er elke maand weer tegenop. Het lijkt elke keer op een terugval. Maar ijzer helpt bij jou? En neem je dat dan alleen tijdens de menstruatie in? Groetjes, Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.