Alcohol drinken – ik doe het niet meer!

geen-alcohol-drinken

Niet omdat ik het niet lekker of gezellig vind maar ik wil geen alcohol drinken. Ik doe het niet meer.

 

geen-alcohol-drinken

 

Drankies doen

In mijn jongere jaren (jaja oma praat), hield ik echt wel van een drankje. In het begin smirnoff ice, in van die flesjes. En later zoete witte wijn. Ook was ik gek op drankjes als Hugo en Canei. Niet dat ik een dikke alcoholist was maar elk weekend werd er wel gedronken. En toen vond ik dat leuk. Op een gegeven moment kregen wij Gijs en dronk ik wat minder. We gingen niet meer zoveel uit. Als ik dan wel uit ging en ik dronk wat, ook al was het maar 1 glaasje dan had ik daar de volgende dag zo ontzettend veel last van. Alsof ik door een vrachtwagen was overreden. Nou, dat vond ik niks meer aan. Dan lag ik de hele dag als een halfdooie op de bank van serieus 1 wijntje. Daar kon geen paracetamol tegenop.

 

Na 1 wijntje lag ik de hele dag op de bank.

 

Nee!

Steeds vaker weigerde ik dat wijntje. Ik vond het niks aan om 1 wijntje te drinken en daar dan een hele dag last van te hebben. Blijkbaar ziet mijn lichaam dat als puur vergif. Als ik dan op een verjaardag was dan dronk ik gewoon water of cola. Mijn man vond het wel prima, hij vond het wel leuk dat hij constant een bob had. En ik vond het ook wel oké. Ik kan ook wel lol maken zonder drank. En eigenlijk zonder dat ik het door had ben ik eigenlijk geen alcohol meer gaan drinken. Ach, met Oud & Nieuw of in de zomer op het terras zal ik echt af en toe wel een wijntje drinken hoor. Maar meestal blijf ik nee zeggen.

 

Leestip: Ik heb last van de eisprong

 

Mag ik lekker zelluf wetuh

Wat ik dan wel heel gek vind is dat in ogen van andere mensen het niet oké is dat ik geen alcohol wil drinken. Ik krijg dan regelmatig opmerkingen als: “Of ben je zwanger” en “ah, wat saai. Neem nou gewoon eentje.” Dat vind ik best wel een beetje gek. Ik heb constant het idee dat ik mij moet verantwoorden als ik niet drink. Alcohol drinken of niet, ik mag dat toch zelf weten? Ik zit toch ook niet te zeuren tegen mensen die wel alcohol drinken? Ik vind dat iedereen gewoon lekker moet doen wat hij zelf wil.

 

2 Comments

  1. Precies dat! Ik had er de volgende dag geen last van maar bij mij komt het er op neer dat ik na 1 drankje al zo ontzettend moe word alsof mensen met hun volle gewicht aan mijn armen en benen gaan hangen. En inderdaad dat commentaar van anderen. Ik krijg meer commentaar op het feit dat ik geen alcohol drink dan ouders die met z’n tweeën drinken en dan achter het stuur stappen met hun kind in de auto. Ik vind het tegenwoordig een beetje de omgekeerde wereld en dat maakt dat ik een steeds grotere hekel krijg aan alcohol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.