15 x gezonde keuzes rond Sinterklaas

Sinterklaas is de tijd van pepernoten, chocolade en marsepein. En natuurlijk mag je kind en jijzelf daar ook aan mee doen. Maar om nou elke dag een overload aan suiker naar binnen te werken is gewoon niet nodig en niet gezond (lees hier alles over suiker). Een Sinterklaas tussendoortje hoeft echt niet ongezond te zijn. Waarom niet fruit pimpen tot een leuke traktatie. Of de boterham leuk aankleden tot een feestje. Het kan ook gewoon een leuk bakje zijn waar het in zit.

Pin mij 🙂

Gezond in de trommel

Je kind maakt de broodtrommel open en tadaa! Allemaal appelmijters. Ik weet niet hoe jouw kinderen zijn maar die van mij gaat echt heel blij worden. Maak van een banaantje een Klaasje en van een mandarijn een Pietje. En voor thuis kun je het prima aankleden door bijvoorbeeld allerlei fruitsoorten in een mooie Sinterklaas schaal te doen. Of begin het ontbijt met een kopje thee in zo’n gave beker. Hoe gezellig! Stukjes brood kun je uitsteken met een koekjes uitsteker van een paard. Of bak met je kinderen broodjes in de vorm van een staf. Ga voor de gezondere keus en kies een mix met volkorengranen.

Sinterklaas Snacks

Hartige snacks en traktaties kunnen ook heel goed gezonder in de stijl van Sinterklaas. Het gaat echt allemaal weer om de aankleding. Ik meen het, zelfs van gebakken aardappelen met worteltjes kun je nog een mijter maken. Doe popcorn in een mooi Sinterklaas schaaltje en je hebt je low-calorie snack. Ga voor een gekookt eitje als Sint of kleed je olijfje aan als Piet. En die pizza? Die zit bomvol paprika.

Lekker bewegen

Vooral in het najaar nodigt het weer niet altijd uit om buiten te gaan spelen. Maar om in het Sinterklaas thema te blijven heb ik wel een aantal leuke tips gevonden om te gaan bewegen.
Wat dacht je van een Sinterklaasdansje. Youtube staat vol met liedjes en dansjes. Of maak zelf in huis een pietenparcours waarbij piet uiteindelijk cadeautjes in een schoorsteen moet gooien. Pieten moeten natuurlijk wel over tafels, onder stoelen en over daken klimmen. Met een beetje fantasie kan dat prima in de woonkamer. Anoek van Bellehealth heeft voor grote kinderen en volwassenen een pietenspel ontworpen (hieronder te downloaden). Zo kom je op Sinterklaasavond ook nog eens van je stoel 😉
Ik heb zelf ook ooit eens een basis speurtocht ontworpen. Deze basiskaartjes kun je uitknippen en door het huis leggen. Begin met een kaartje en leg op die plek het volgende kaartje. Leg er op sommige plekken een leuke sticker of een kleurplaat bij. Succes gegarandeerd! O en wat dacht je van Yoga met Sinterklaas. Hoe hilarisch!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ‘mijn goede start ‘. Lees meer hierover in het artikel die ik eerder hierover heb geschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.