Terras met speeltuin in Emmen – 6 tips

Wat is er fijner dan met mooi weer een drankje te doen op een terrasje. Toch fijn als er voor de kinderen iets te doen is. Daarom 6 keer een terras met speeltuin in Emmen op een rij!

terras-met-speeltuin-emmen-drenthe
Pin mij!

Het Raadhuisplein

Het Raadhuisplein in Emmen is misschien wel de bekendste plek in dit lijstje. In het bruisende hart van Emmen, op het plein bij Wildlands en het Atlas theater is voor kinderen van alles te beleven. Je hebt er een fijne speeltuin maar ook een waterspeelplek en een skatebaan. Dus zowel voor kleine kinderen als voor tieners is het een leuke plek. Om de speeltuin heen zitten meerdere restaurants met terrasjes waar je kunt gaan zitten met de kinderen.

raadhuisplein-emmen

Leestip: 10 kindvriendelijke restaurants in Drenthe

Fletcher hotel ByZoo

Het nieuwe Fletcher Hotel ‘ByZoo‘ in Emmen heeft een ontzettend leuk dakterras met speeltuin. Het speeltoestel is niet erg groot maar leuk genoeg voor kinderen tot een jaar of 8. Doordat het een dakterras is verlies je de kinderen iets minder makkelijk uit het oog. Ook fijn voor papa en mama.

terras-met-speeltuin-emmen-drenthe

Kleine Rietplas

Aan de kleine Rietplas in de wijk Rietlanden in Emmen vind je niet alleen een leuk restaurant met cafetaria en bar, maar pal naast de gelegenheid vind je een mooie speeltuin voor de kinderen om zich te vermaken. Het restaurant bevindt zich aan het water en is daarom de perfecte plek voor een lekker drankje in de zon. In de omgeving is nog meer te doen voor het gezin. Ga kanovaren, zwemmen bij mooi weer, skaten op de skatebaan of voetballen in de pannakooi.

Veenpark

Bij het Veenmuseum in Barger-Compascuum zit een terras met speeltuin dat vrij toegankelijk is. Je hoeft dus geen entree te betalen om hiervan gebruik te maken. Er is een deel met een ruim grasveld met daarop enkele toestellen en een soort digitaal spel. Ook heb je een deel speciaal voor de kleintjes met een hek eromheen zodat ze er niet zomaar vandoor rennen. Over het bruggetje is een groot opgezet deel voor de oudere kinderen.

Griendtsveenparkje

Het Griendtsveenparkje tussen Erica en Schoonebeek heeft niet een heel grote horecagelegenheid maar wel een klein cafeetje met terras waar je iets te drinken kunt halen. Zo kun je als ouder toch een lekker kopje koffie drinken terwijl de kinderen in de mooie speeltuin spelen. Bijkomend voordeel is dat de prijzen niet te hoog zijn. Loop ook een rondje door de rest van het park.

Ermerstrand

Als het weer goed is dan is het Ermerstrand perfect voor een bezoek aan een terras met speeltuin. Niet alleen kun je lekker zitten met goed zicht op de speeltuin. De kinderen kunnen ook lekker bij het water spelen. Het is zelfs mogelijk om een bezoekje te brengen aan binnenspeeltuin ‘Dol-fijn‘. De speeltuin zelf is recentelijk opgeknapt en heeft hoge klimtoestellen, een kabelbaan, en heerlijke nestschommels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.