8 x bloempot versieren voor kinderen

Of het nu voor Moederdag, een cadeautje voor oma of gewoon voor jezelf is. Een bloempot versieren is altijd een goed idee! Ik geef je 8 tips om lekker met kinderen te gaan knutselen.

Bloempot versieren met stippen

Wat een vrolijk potje. Met nagellak, acrylverf of porseleinverf tover je een saaie pot zo om. Bij de kringloop kom ik regelmatig zulke potjes tegen. Het kan natuurlijk ook met een bord, schaal of koffiekopje. Ideaal voor het maken van een cadeautje met je kinderen.

Bloempot met gezicht maken

Deze bloempot met gezicht is mijn favoriet! Zelf maken is helemaal niet moeilijk. Zelf tekende ik met acrylstiften een gezichtje. Maar acrylverf is ook een goede optie. Met een penseeltje kun je dan het gezichtje erop schilderen. Tip: Houd het simpel! Google eens op ‘Kawaii Faces‘. Je krijgt dan allerlei leuke ideetjes voor jouw eigen bloempot gezichtje. Ga voor een wit exemplaar of verf eerst de basis. Of ga voor een terra cotta exemplaar zoals de potten van Pipoos.

Vrolijk fruitig potje

Om dit potje te maken heb je iets meer ‘skills’ en tijd nodig. Voordat je het potje gaat verven moet je zorgen dat je pot de verf goed pakt. Dit kan met bijvoorbeeld primer of gesso. Daarna kun je met acrylverf een basislaag schilderen. Als de basis droog is ga je bezig met het fruit. Schilder doorsnedes van meloenen, citrusfruit of kiwi’s. Hoe vrolijk!

Potje met steentjes

Voor veel kinderen is deze activiteit een feest! De steentjes werken als magneten. Met een lading lijm, goede onderleggers 😉 en flink veel steentjes maak je er een leuke activiteit van. Deze activiteit is ook een aanrader voor kinderfeestjes!

Bloempot met handafdruk

Een handafdruk is echt een afdruk van de tijd. Als je over een jaar weer naar het potje kijkt weet je dat de handjes alweer gegroeid zijn. Met acrylstiften heb ik zelf de handjes van mijn zoontjes omgetrokken en heb ik mijn oudste zoon het potje laten inkleuren.

cadeautje-knutselen-oma-moederdag

Potje versieren met krijtbordverf

Heb jij ook in de schuur nog zo’n potje met schoolbordverf liggen? Dit is een leuke knutsel om dat restje op te maken. Beschilder de hele pot, of plak een deel af met tape. Na het schilderen kun je een leuke boodschap erop schrijven met een krijtstift.

Mozaïeken pot

Voor iets oudere kinderen is Mozaïeken ook een leuke uitdaging. Je kunt zelf tegels en servies kapot slaan maar je kunt ook kant en klare mozaïek steentjes kopen. Maakt het wel een stuk makkelijker. Met tegellijm plak je de stukjes op een bloempot. Met voegmiddel maak je het geheel mooi dicht.

Schelpenpot

Met datzelfde lijm en voegsel kun je ook schelpen op een bloempot plakken. Ook leuk om te doen met de schelpen die je hebt meegenomen van vakantie. Ik heb trouwens meer knutsels met schelpen voor je.

bloempot-knutselen-schelpen

Bloempot versieren met touw

Met touw kun je perfect een lelijke bloempot versieren. Gebruik macramé koord of een mooi touw van jute. Met een lijmpistool breng je een laagje lijm aan. Doe het touw daarna om het potje heen. Zorg ervoor dat er geen ruimte tussen het touw zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.